Αυτές είναι οι 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου – Τρεις ελληνικές στη λίστα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου – Τρεις ελληνικές στη λίστα

Δείτε ποιες ελληνικές παραλίες συμπεριλαμβάνονται στο top 100 του BeachAtlas.

Τη δική του κατάταξη για τις καλύτερες παραλίες του κόσμου για το 2024 δημοσιοποίησε το γνωστό περιοδικό BeachAtlas και μέσα σε αυτή βρίσκουμε και τρεις ελληνικές. Αυτή τη φορά, τα κριτήρια για την επιλογή των παραλιών ήταν διαφορετικά.

Για να φτιάξει τη λίστα, το BeachAtlas δεν αξιολόγησε μόνο τη φυσική ομορφιά της κάθε παραλίας, αλλά και τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος εκεί, τη νυχτερινή ζωή, την πολιτισμική αξία και την ποικιλομορφία.

Στη συνέχεια, μια ομάδα από travel experts και influencers απ’ όλο τον κόσμο, ψήφισε τις αγαπημένες τους παραλίες. Φυσικά, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από την τελική κατάταξη.

Έκπληξη αποτελεί η παραλία που βρέθηκε πιο ψηλά από κάθε άλλη ελληνική και πιο συγκεκριμένα στην 19η θέση της λίστας. Πρόκειται για την παραλία Ελιά στη Μύκονο, μία από τις ωραιότερες και μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες του νησιού. Λίγες θέσεις πιο κάτω και στον αριθμό 24, βρίσκουμε άλλη μία παραλία της Μύκονου, την Παράγκα, η οποία πιθανότατα σκαρφάλωσε τόσο ψηλά στη λίστα εξαιτίας της εμπειρίας διασκέδασης που προσφέρει.

Η τρίτη ελληνική παραλία που μπήκε στη λίστα έχει κάνει τον γύρο του κόσμου ως η απόλυτη ελληνική καρτ ποστάλ. Μιλάμε, φυσικά, για το περίφημο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, το οποίο βρέθηκε στην 71η θέση.

Στην κορυφή του top 100 του BeachAtlas βρίσκεται η παραλία του νησιού Μπόρα Μπόρα στη Γαλλική Πολυνησία, στον Νότιο Ειρηνικό. Το BeachAtlas περιγράφει τη συγκεκριμένη παραλία ως τον απόλυτο παράδεισο με γαλαζοπράσινα νερά και εκτυφλωτικά λευκή άμμο.

Δείτε ΕΔΩ όλη τη κατάταξη με τις κορυφαίες παραλίες στο κόσμο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr