Ακρίβεια: Πόσο θα επηρεάσει τον Τουρισμό στην Εύβοια – Τι λέει στο evima.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ακρίβεια: Πόσο θα επηρεάσει τον Τουρισμό στην Εύβοια – Τι λέει στο evima.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων

Λίγο πριν ξεκινήσει η φετινή τουριστική σεζόν, πόσο επηρεάζεται η Εύβοια από τις παγκόσμιες εξελίξεις
Άλλη μία διαφορετική χρονιά φέτος για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς στον απόηχο της πανδημίας που ταλαιπώρησε τον κλάδο τα προηγούμενα χρόνια, φέτος έχει να αντιμετωπίσει το τεράστιο κύμα ανατιμήσεων εξαιτίας της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, καθώς φυσικά και την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις που αυτή φέρνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Με αφορμή το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν οσονούπω καθώς και τις παγκόσμιες αναταραχές, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ευβοίας, Μιλτιάδης Χέλμης μίλησε στο evima.gr για τις προσδοκίες του κλάδου την φετινή χρονιά.
Ο κ. Χέλμης μεταξύ άλλων, ανέφερε, ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαία επιλογή προορισμού και πως προς το παρόν στην Εύβοια δεν έχει φανεί η επίδραση του αυξημένου πληθωρισμού.
Διαβάστε τη δήλωσή του:
«Μέχρι στιγμής οι κρατήσεις δείχνουν μια καλύτερη χρονιά απο το 2019. Επίσης και η ήδη υπάρχουσα κίνηση είναι καλύτερη από ότι πριν από 3 χρόνια.
Αυτό που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την φετινή κίνηση είναι σίγουρα η αύξηση των τιμών λόγω του πληθωρισμού που επιφέρει η αύξηση του ενεργειακού κόστους, γιατί η ζημιά από τους Ρώσους είχε ήδη γίνει, με το κλείσιμο του πρακτορείου Μουζενίδη. Σε εμάς βέβαια δεν έχει φανεί ακόμα έντονα η επιρροή των ανατιμήσεων, ωστόσο σε πολλές περιοχές ακούω οτι υπάρχει μία στασιμότητα στις κρατήσεις, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί απολύτως.
Από την άλλη, Ισπανία και Ελλάδα φαίνονται να είναι στην πρώτη θέση επιλογής προορισμού, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Κρήτη.
Το 2022 είναι χρονιά ανάκαμψης και για την Τουρκία η οποία είχε μεγάλη πτώση τα προηγούμενα χρόνια. Η τάση αυτή ενισχύεται από το χαμηλό κόστος διαμονής»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr