ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χιλιαδού: Η εντυπωσιακή παραλία με τα μαγικά νερά

Σχεδόν τρεις ώρες από την Αθήνα κρύβεται μία όαση στην πολυδιαφημισμένη παραλία της κεντρικής Εύβοιας
Χιλιαδού: Η εντυπωσιακή παραλία με τα μαγικά νερά

Σχεδόν τρεις ώρες από την Αθήνα κρύβεται μία όαση στην πολυδιαφημισμένη παραλία της κεντρικής Εύβοιας

Η παραλία της Χιλιαδούς στην Εύβοια αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για καλοκαιρινές αποδράσεις.

Πρόκειται για μία περιοχή που χωρίζεται οδικά από την Αθήνα περίπου 3 ώρες, μέσω Χαλκίδας. Η Χιλιαδού βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και έχει μαγική θέα το Αιγαίο πέλαγος.

Πρόκειται για μία παραλία όπου η Δίρφη συναντάει τη θάλασσα, κολπίσκους και παραλίες με άμμο, νησάκια και σπηλιές για εξερεύνηση και φυσικά,,, απόλυτη ηρεμία και μόνη συντροφιά το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

Μια κατάφυτη ρεματιά οδηγεί στην αμμουδιά. Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί σπίτια στην περιοχή, ταβέρνες, ακόμα και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου οι επισκέπτες είναι πολλοί.

Η παραλία της Χιλιαδούς βέβαια είναι πόλος έλξης πολλών οπαδών του ελεύθερου κάμπινγκ. Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να κατασκηνώσουν στο δασάκι που βρίσκεται κοντά στην παραλία και προσφέρει μοναδική δροσιά.  Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν τοποθετημένες υπαίθριες ντουζιέρες για τους κατασκηνωτές.

Η σπάνια φυσική ομορφιά της παραλίας της Χιλιαδούς την έχει κάνει να έχει αποκτήσει με τα χρόνια φανατικούς φίλους, που μάλιστα έχουν ιδρύσει και έναν σύλλογο που απαριθμεί χιλιάδες μέλη, με στόχο την προστασία της αγαπημένης τους παραλίας.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ