ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διακοπές στην Εύβοια: Σήμερα η κλήρωση για τα vouchers των 150 ευρώ από το «Τουρισμός για Όλους»

Yπενθυμίζεται πως χθες άνοιξε και η εφαρμογή για το North Evia – Samos Pass μέσω της σελίδας vouchers.gov.gr στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του προγράμματος για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας σε Βόρεια Εύβοια και Σάμο.
Διακοπές στην Εύβοια: Σήμερα η κλήρωση για τα vouchers των 150 ευρώ από το «Τουρισμός για Όλους»

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» για διακοπές σε Εύβοια και υπόλοιπη Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η  κλήρωση για τους δικαιούχους των vouchers διακοπών των 150 ευρώ (200 ευρώ για ΑμεΑ), ορίστηκε πως θα γίνει μέχρι σήμερα τα ξημερώματά.

Τα αποτελέσματα με τους 200.000 τυχερούς θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα και ότι σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» καλύπτει αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής, ωστόσο δεν καλύπτονται τοπικές μετακινήσεις, ούτε δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί. Το πρόγραμμα αφορά συνολικά σε 200.000 δικαιούχους και η τελική επιλογή -εφόσον οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια είναι περισσότεροι- θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση.

H επιδότηση ανά δικαιούχο θα είναι στα 150 ευρώ, ενώ για τους ΑμεΑ θα είναι υψηλότερη καθώς θα ανέρχεται στα 200 ευρώ. Επιπροσθέτως, το voucher μπορεί πλέον να εξαργυρωθεί σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα) σε ολόκληρη την χώρα, ενώ η μεταφορά των χρημάτων στον πάροχο για την υπηρεσία διαμονής είναι άμεση.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ενισχύθηκε με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ -από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά- και οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να ανέρχονται στις 400.000.

Τα νέα ψηφιακά vouchers -200.000 τον αριθμό- θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Αφορούν συμπολίτες μας, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουλίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.

Yπενθυμίζεται πω χθες στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (25.7.2022) άνοιξε και η εφαρμογή για το North Evia – Samos Pass μέσω της σελίδας vouchers.gov.gr στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του προγράμματος για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας σε Βόρεια Εύβοια και Σάμο.

Ωστόσο, όσοι προσπάθησαν να μπουν μόλις λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν αίτηση για το voucher στη Σάμο και στη βόρεια Εύβοια, καθώς μέσα σε 20 λεπτά συμπληρώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ