ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εργαζόμενοι ΟΑΕΔ: Ζητούν παράταση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού και επαναδιάθεση των επιταγών

Την παράταση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού και επαναδιάθεση των επιταγών που δεν ενεργοποιούνται, ζητούν με ανακοίνωση τους, συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ
Εργαζόμενοι ΟΑΕΔ: Ζητούν παράταση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού και επαναδιάθεση των επιταγών

Την παράταση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού και επαναδιάθεση των επιταγών που δεν ενεργοποιούνται, ζητούν με ανακοίνωση τους, συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ μέλη της «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ» και σημειώνουν:

Με την Δημόσια Πρόσκληση 8/2021 δημοσιεύτηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό ΟΑΕΔ με διάρκεια από 1.8.2021 μέχρι 31.7.2022, προϋπολογισμού 30.000.000 € για 300.000 δικαιούχους και ωφελούμενους τους.

Με Δελτίο Τύπου την 1η.11.2021 ενημερώσατε ότι ενεργοποιήθηκαν 60.000 επιταγές το χρονικό διάστημα Αυγούστου-Οκτωβρίου 2021. Κατόπιν δεν έχετε δημοσιοποιήσει τον αριθμό που έχουν ενεργοποιηθεί στο σύνολό τους μέχρι σήμερα ενώ σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία ενεργοποίησής τους.

Όπως κάθε χρόνο συμβαίνει περίπου 1 στους 3 δικαιούχους δεν ενεργοποιεί την επιταγή χωρίς όμως τα αδιάθετα κονδύλια που έχουν δεσμευτεί ως προϋπολογιζόμενα του προγράμματος να επαναδιατείθενται σε επιλαχόντες ή σε ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα.

Συνεπώς εάν συγκεντρωθούν όλα αυτά τα χρόνια τα αδιάθετα κονδύλια συμπεραίνει κανείς ότι η Δ.ΥΠ.Α διαθέτει ένα σημαντικό ποσό από αδιάθετα ποσά. Σας ενημερώνουμε ότι για το αντίστοιχο πρόγραμμα του Αγροτικού Τουρισμού ο ΟΠΕΚΑ επαναδιαθέτει τις αντίστοιχες επιταγές στους επιλαχόντες έτσι ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή απορρόφηση των κονδυλίων ενισχύοντας το κοινωνικό σύνολο.

 

Η κοινωνία μας υπόκειται σε μια πρωτόγνωρη ακρίβεια με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να μην διαθέτουν τα απαραίτητα για ολιγοήμερες διακοπές περικόπτοντας ακόμα και από τις ανελαστικές δαπάνες διατροφής τους.

Ως εκ τούτο είναι απαραίτητο να μην επιστρέψουν τα αδιάθετα κονδύλια στα ταμεία της Δ.ΥΠ.Α και να επαναχορηγηθούν όσες επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού δεν ενεργοποιήθηκαν είτε με ένα νέο συμπληρωματικό πρόγραμμα είτε στους επιλαχόντες. Είναι επίσης απαραίτητο η παράταση του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 έτσι ώστε να δοθεί όσο γίνεται περισσότερος χρόνος για την ενεργοποίησή τους σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης κατά τους οποίους τα καταλύματα διαθέτουν δωμάτια για κοινωνικούς τουρίστες.

 

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ