ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εύβοια: Μοναδικό θέαμα… Δείτε σε ποια παραλία έκανε την εμφάνιση της μια φώκια Monachus monachus (vid)

Μια μικρή, πιθανότατα κουρασμένη, φώκια έκανε την εμφάνισή της σε παραλία της Εύβοιας.
Εύβοια: Μοναδικό θέαμα… Δείτε σε ποια παραλία έκανε την εμφάνιση της μια φώκια Monachus monachus (vid)

Μπροστά σε μια πρωτόγνωρη εικόνα βρέθηκαν κάτοικοι της Εύβοιας στα Πολιτικά πριν λίγες ημέρες.

Μια Μεσογειακή φώκια εμφανίστηκε στην παραλία στα Πολιτικά και απόλαυσε ανενόχλητη την βόλτα της. Η φώκια Monachus monachus είναι ένα από τα πιο σπάνια ζώα στον κόσμο. Η χαριτωμένη φώκια βρήκε καταφύγιο σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας.

Οι κάτοικοι που την εντόπισαν ανησύχησαν μήπως ήταν νεκρή ή χτυπημένη καθώς την είδαν ακίνητη ωστόσο, εκείνη απλώς ξεκουραζόταν, παίρνοντας έναν υπνάκο.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Τζουμάνης, που εντόπισε πρώτος την φώκια όπου και ανάρτησε το παρακάτω βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε στο evima.gr «Η φώκια βρισκόταν στα πολιτικά όλη μέρα την Παρασκευή μέχρι κ τις 12 το βράδυ ήταν έξω στο μώλο. Σήμερα είχε φύγει. Όπως ενημερώθηκα την επόμενη μέρα εμφανίστηκε στην παραλία της Δάφνης. Ήταν ένα πανέμορφο θέαμα που ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους», είπε χαρακτηριστικά.

Η μεσογειακή φώκια μοναχός (Monachus monachus), είναι το ένα από τα δύο εναπομείναντα είδη φώκιας μοναχού της οικογένειας των φωκιδών. Κάποτε ήταν εξαπλωμένη σε όλες τις ακτές της Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και του ανατολικού Ατλαντικού. Σήμερα, με αριθμό μικρότερο από 600 ζώα, συγκαταλέγεται στα σπανιότερα και πλέον απειλούμενα ζωικά είδη του πλανήτη και χαρακτηρίζεται ως κρισίμως κινδυνεύον με αφανισμό από την Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης. Ο μισός περίπου πληθυσμός, γύρω στα 250-300 άτομα, ζει στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ