ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εύβοια: Οι παραλίες που «κερδίζουν» τους λουόμενους και πρέπει να πάτε οπωσδήποτε

Ποιες παραλίες είναι σταθερή επιλογή των λουόμενων που επισκέπτονται την Εύβοια
Εύβοια: Οι παραλίες που «κερδίζουν» τους λουόμενους και πρέπει να πάτε οπωσδήποτε

Kαθώς φτάνουμε αισίως στην καρδιά του καλοκαιριού, σταθερά η Εύβοια με πλήθος από υπέροχες παραλίες, αποτελεί τον εμβληματικότερο προορισμό τόσο για διακοπές όσο και για μια σύντομη κοντινή εξόρμηση για κολύμπι σε ένα χαλαρό σαββατοκύριακο.

Σταθερή επιλογή των λουόμενων που επισκέπτονται την Εύβοια και δη το κέντρο του νησιού είναι η Χιλιαδού, ο Μακρύγυαλος, η Βύθουρη και ο Λιμνιώνας.

Η Χιλιαδού αποτελεί μια πολυσύχναστη παραλία, σε περιόδους “καλοκαιρινής αιχμής” που προτιμάται παραδοσιακά από νεολαία.

Μέσα και έξω από τη θάλασσα είναι διασκορπισμένα μεγαλύτερα και μικρότερα βράχια που χωρίζουν την παραλία σε μικρότερα κομμάτια.

Μάλιστα προς το βόρειο άκρο της παραλίας, μέσα από ένα σύντομο στενό βραχώδες δρομάκι συναντάται το κομμάτι που θεωρείται η παραλία γυμνιστών

Η παραλία έχει άμμο και βότσαλα και μπορείτε να βρείτε διάφορα μαγαζιά για καφέ και φαγητό, ενώ κατά μήκος  υπάρχουν ντουζιέρες για δωρεάν χρήση.

Αν και γενικά “κοσμοπολίτη” αξίζει να σημειωθεί πως η Χιλιαδού έχει μια ιδιαίτερη- διαφορετική, αίγλη κατά τον Σεπτέμβρη και όσο μειώνονται τα κύματα τουριστών.

Ο Μακρύγιαλος είναι άλλη μια αγαπημένη παραλία με υπέροχη θάλασσα και μαγευτικό τοπίο στην κεντρική Εύβοια

Πίσω από την ακτή υπάρχει χώρος με δέντρα και σκιά καθώς και μέρος για πάρκινγκ για αυτοκίνητο ή τροχόσπιτο αλλά και καντίνα  οποία μένει ανοιχτή μέχρι το βραδάκι και έχει από φαγητό μέχρι καφέδες και ρετσίνες σε πολύ προσιτές τιμές. Στην περιοχή υπάρχει, επίσης, μια ταβέρνα που φαίνεται να προτιμάται σταθερά από τους λουόμενους.

Η Βύθουρη είναι μια σχετικά απομονωμένη παραλία με άγρια ομορφιά, για τους λάτρεις του εναλλακτικού σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα ακριβώς.

Η παραλία ενδείκνυται για όσους δεν δηλώνουν “φίλοι” με το μαύρισμα, επιπρόσθετα καθώς κρύβεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα από τον ήλιο, λόγω του σχηματισμού που δημιουργούν βράχια που την περικλείουν.

Έχει μια μικρή δυσκολία στην πρόσβαση αφού τα τελευταία περίπου 5 χλμ. είναι δύσκολος χωματόδρομος  γι’ αυτό και τα πολύ χαμηλά αμάξια ίσως δυσκολευτούν.

Επίσης, επειδή δεν υπάρχει καμία πρόσβαση σε τροφή, φαγητό και τυχόν απαραίτητα είδη καλό θα είναι να προμηθευτείτε από πριν οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε.

Τέλος, μια από τις ομορφότερες και διασημότερες παραλίες στην Εύβοια είναι ο Λιμνιώνας.

Ο Λιμνιώνας έχει εύκολη πρόσβαση και επιλογές για φαγητό και καφέ, επιλέξτε τη παραλία. Κοντά στη θάλασσα υπάρχουν ντουζιέρες αλλά όχι ξαπλώστρες και beach bar.

Στα αριστερά της  η παραλίας έχει περισσότερα βράχια και κατασκηνωτές, ενώ από τη δεξιά πλευρά θα βρείτε  ταβέρνες και κάποια μαγαζιά με τα απαραίτητα.

Στην περιοχή υπάρχουν και ορισμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

ΠΗΓΗ: EVIMA

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ OW.GR

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ