Εύβοια: Πρωτιά στις επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2022-23 για τον Σεπτέμβριο
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εύβοια: Πρωτιά στις επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2022-23 για τον Σεπτέμβριο

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η Εύβοια βρέθηκε στην κορυφή των επιλογών των δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού 2022-23

Η Εύβοια ήταν στην κορυφή των δημοφιλών προορισμών για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για τον μήνα Σεπτέμβριο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, με 777 επιταγές και καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 341% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Συνολικά τον Σεπτέμβριο ενεργοποιήθηκαν 5.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού σε τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας και ενεργοποιήθηκαν 440 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς.

Τον μεγαλύτερο αριθμό επιταγών σε καταλύματα για τον μήνα Σεπτέμβριο 2022 κατέχουν οι εξής περιφερειακές ενότητες:

Οι επιταγές του κοινωνικού τουρισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τις 31 Ιουλίου 2023 σε τουριστικά καταλύματα της ΔΥΠΑ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό φέτος, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 30 Ιουνίου 2023 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr