Εύβοια: Ταξίδι στο… χωριό των πειρατών (video)
ευβοια

Εύβοια: Ταξίδι στο… χωριό των πειρατών (video)

Τα Γιάλτρα είναι ένα από τα αρχαιότερα μέρη της χώρας μας και βρίσκονται στην βορειοδυτική πλευρά της Ευβοίας.

Τα Γιάλτρα βρίσκονται σε μία από τις ομορφότερες αμφιθεατρικές τοποθεσίες της Βόρειας Εύβοιας με θέα στον βόρειο ευβοϊκό κόλπο. Οι φήμες λένε ότι στο χωριό αυτό ζούσαν και δρούσαν πειρατές.

Το χωριό το οποίο είναι κτισμένο μέσα σε ένα κατάφυτο μέρος, σε υψόμετρο 150 μέτρων έχει θέα τον βόρειο ευβοϊκό και τον κόλπο των Γιατρών.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια εντυπωσιακή διαδρομή πηγαίνοντας προς το χωριό. Ο δρόμος είναι παράλληλος με τον αιγιαλό του κόλπου των Γιάλτρων ο οποίος μοιάζει σαν μεγάλη λίμνη και τα νερά είναι πάντα ήσυχα. Ενώ το πράσινο αγκαλιάζει με μαγευτικό τρόπο όλο το μέρος. Επιπλεόν υπάρχουν πολλά μικρά εκκλησάκια στο μήκος του δρόμου τα οποία συμπλητώνουν την ομορφιά του τοπίου της ευρήτερης περιοχής.

Πως θα πάτε στα Γιαλτρά

Με αφετηρία τα Λουτρά Αιδηψού στην διαδρομή για την Ιστιαία, μετά το χωριό Αιδηψό στην αριστερή πλευρά του δρόμου συναντάμε τον καινούργιο περιφερειακό δρόμο που οδηγεί στα Γιάλτρα.

Αποστάσεις

Από τα Λουτρά Αιδηψού 15 χιλιόμετρα, από τον Αγιόκαμπο 21 χιλιόμετρα, και από την Ιστιαία 30 χιλιόμετρα. Η απόσταση από τα Γιάλτρα έως την Χαλκίδα είναι 123 χιλιόμετρα, μέσω Λουτρά Αιδηψού, Λίμνης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr