Εύβοια: Το γραφικό ψαροχώρι που χαρίζει ηρεμία και γαλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εύβοια: Το γραφικό ψαροχώρι που χαρίζει ηρεμία και γαλήνη

Το ήρεμο ψαροχώρι βρέχεται από τα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού

Σε ελάχιστη απόσταση από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας, βρίσκεται ένας μικρός, παράλιος οικισμός, που παίρνει την ονομασία του από την υπέροχη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.

Όπως συνοψίζει το Travel Inspiration, το ήρεμο ψαροχώρι του Άγιου Γεώργιου βρέχεται από τα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού, ενώ η υπέροχη, μη οργανωμένη παραλία του, γεμάτη με ψιλό και χοντρό χαλίκι, γεμίζει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες από τουρίστες που αναζητούν την ηρεμία και τη γαλήνη του τόπου.

Ιστορικά, το χωριό δημιουργήθηκε κατά τον 19ο αιώνα από ανθρώπους που αναζητούσαν την ηρεμία της ψυχής τους, μακριά από τον πολύ κόσμο, ενώ πολλοί ήταν και οι κάτοικοι της Λιχάδας που μετ εγκαταστάθηκαν στον Άγιο Γεώργιο.

Οι κάτοικοί του ασχολούνται με την ελαιοκαλλιέργεια και κυρίως την αλιεία, προμηθεύοντας το χωριό και τις λιγοστές του ταβερνούλες με τα υπέροχα φρέσκα ψάρια που αλιεύουν.

Τα τελευταία χρόνια, στο χωριό λειτουργεί πορθμείο, από το όποιο κατά περιόδους εκτελούνται δρομολόγια με φεριμπότ από και προς τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

Επίσης, την καλοκαιρινή περίοδο, από το χωριό μπορείτε να βρείτε καραβάκι για να σας μεταφέρει στο εξωτικά κοντινά Λιχαδονήσια, μια βόλτα που δεν πρέπει να παραλείψετε όντας στην περιοχή…

Στις 23 του Απρίλη, ημέρα εορτής του Αγίου, στο χωριό διοργανώνεται μεγάλο πανηγύρι, όπως επίσης και τον Ιούλιο με τη γνωστή πλέον Ναυτική Εβδομάδα, μα και τον Αύγουστο στη γιορτή της σαρδέλας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr