ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γεροντίτης και Γεωργουλόπουλος χαιρετίζουν την «Evia Island Regatta 2021»

Τι αναφέρουν για τη διοργάνωση
Γεροντίτης και Γεωργουλόπουλος χαιρετίζουν την «Evia Island Regatta 2021»

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την φετινή διοργάνωση του διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θαλάσσης “Evia Island Regatta 2021” ο οποίος διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά αποτελώντας πλέον έναν θεσμό διεθνούς εμβέλειας στα ναυταθλητικά δρώμενα της χώρας μας. Με ιδιαίτερη χαρά επίσης, χαιρετίζω και τη διοργάνωση του  “Πανελλήνιου Κυπέλλου Ανοικτής Θαλάσσης 2021”. 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας το 2019, ως εμπνευστής και διοργανωτής υλοποίησε την 1η “Evia Island Regatta ” και συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά, σε πείσμα των καιρών, να στηρίζει αυτόν τον αγώνα, αφού αποδείχθηκε έμπρακτα ότι συμβάλλει εστιασμένα  στην πολυμορφική και πολυεπίπεδη προβολή της αυθεντικής ταυτότητας της Εύβοιας, και της Σκύρου μέσα από τον ιδιαίτερο νησιωτικό τους χαρακτήρα, ενώ σε ένα δεύτερο πολύ σημαντικό επίπεδο, συμβάλλει καθοριστικά στην όλη τουριστική τους ποιοτική ανάπτυξη. 

Η “Evia Island Regatta ” που στηρίζεται από Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους όλης της Ελλάδας αλλά και από Ομίλους του Εξωτερικού, δίνει μια ονειρική δυνατότητα στα πληρώματα να γνωρίσουν και να μαγευτούν, χρόνο με το χρόνο, από κάθε παράκτια γωνιά του Νομού μας. Να γνωρίσουν την ιδιαίτερη κουλτούρα μας, τις ιδιαίτερες παραδόσεις μας, τον κατά τόπους φυσικό πλούτο μας, τα λιμάνια μας, τα τοπικά προϊόντα μας, τον τοπικό πολιτισμό μας, την φιλοξενία των ανθρώπων μας. 

Η “Evia Island Regatta 2021” και ο ιστιοπλοϊκός αγώνας “Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης 2021” διοργανώνονται από το Επιμελητήριο Εύβοιας, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας (ΙΟΧ) και το Σωματείο Αλληλοβοηθείας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ),  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Ευβοίας (ΟΛΝΕ Α.Ε.), με την πολύ χρήσιμη υποστήριξη των Δήμων Χαλκιδέων, Ιστιαίας – Αιδηψού και Σκύρου και με την πραγματικά καθοριστικής σημασίας στήριξη των χορηγών μας.

Τους εν λόγω συντελεστές και ιδιαιτέρως τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας – που λειτούργησε ως πόλος έλξης όλων των συμμετεχόντων Ομίλων – ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου θερμά ευχαριστώ. Την ίδια ώρα  αποδίδω με ιδιαίτερη υπερηφάνεια τα εύσημα μου στην Οργανωτική Επιτροπή, για το σπουδαίο και δυναμικό έργο που καθημερινά καταθέτει μέσα σε ένα πλαίσιο εξαιρετικής συνεργασίας και συλλογικής προσπάθειας όλων. Του Προέδρου Νικόλαου Μώρου, των μελών, των συνεργατών και όλων των εμπλεκομένων στην διοργάνωση Φορέων.

Είμαι πεπεισμένος ότι εφέτος η “Evia Island Regatta 2021” θα μας χαρίσει μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές.  

Εύχομαι στους ιστιοπλόους σαγηνευτικά ταξίδια, στις στεριές της Εύβοιας και της Σκύρου, στις θάλασσες του Ευβοϊκού και του Αιγαίου.

Γιάννης Γεροντίτης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Εύβοιας

Ο χαιρετισμός του Γεωργουλόπουλου Θεοδόσιου, Προέδρου Σωματείου Αλληλοβοηθείας Επιμελητηρίου Εύβοιας


Ζώντας ευλογημένα στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, την Εύβοια και βλέποντας στο χάρτη την στρατηγική της θέση, με βασάνιζε πάντα μια σκέψη. Πώς θα μπορούσαμε να αναδείξουμε το νησιωτικό της χαρακτήρα, πως θα μπορούσαμε να καθιερώσουμε την πραγματική της ταυτότητα. Της Νήσου
Εύβοιας. Σε έναν ιδανικό συνδυασμό με την Σκύρο, το νησί της Νήσου μας. Μέσα από ένα ωραίο ταξίδι στα μοναδικά, πανέμορφα τοπία όλου του Νομού. Στα υπέροχα τοπικά προϊόντα του, τη γαστρονομία του, τη φιλοξενία και τη σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά του. 

Μέχρι που το 2016 βρέθηκα τυχαία μπροστά σε ένα άρθρο του National Geographic. Το παγκοσμίου φήμης έγκυρο περιοδικό, είχε κατατάξει την Εύβοια μέσα στους δέκα καλύτερους τουριστικούς παγκόσμιους ιστιοπλοϊκούς προορισμούς. 

Ο ενθουσιασμός μου ακαριαίος. Ο προβληματισμός μου άρχισε να χαμογελά. Να πως θα μπορούσαμε να διαδώσουμε αυτό το τουριστικό μας πλεονέκτημα, αυτή την μοναδική διαφήμιση για τον τόπο μας από το μεγαλύτερο περιοδικό παγκοσμίως. 

Έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα για τη διοργάνωση μιας ναυταθλητικής διοργάνωσης εστιασμένη σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Έτσι προέκυψε και η ονομασία της, Νήσος Εύβοια RegattaEvia Island Regatta

Στόχος ήταν και είναι κάθε λιμάνι και μια Ευβοϊκή φλόγα. Πολιτισμός, τουρισμός, ιστιοπλοΐα, γαστρονομία, φιλοξενία, φυσική ομορφιά και απαράμιλλο κάλλος. 

Στο άκουσμα για τη διοργάνωση της Evia Island Regatta, όλοι οι φορείς του νομού μας στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες με αποτέλεσμα φέτος να έχουμε φτάσει αισίως στην τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσής της. 

Θέλω να επισημάνω ότι χωρίς την βοήθεια και την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του ΟΛΝΕ, του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου των κατά τόπους δήμων, εμπορικών συλλόγων, εννοείται του Επιμελητηρίου Εύβοιας, του ΣΑΜΕΕ, του ιστιοπλοϊκού ομίλου Χαλκίδας, των κατά τόπου ιστιοπλοϊκων ομίλων, όλων των συμμετεχόντων πληρωμάτων που είναι και οι πρωταγωνιστές, των επιχειρήσεων που υποστηρίζουν έμπρακτα και των απλών πολιτών, η Regatta, δεν θα μπορούσε να γίνει ένας θεσμός διεθνούς πλέον εμβέλειας. 

Εύχομαι από καρδιάς η φετινή διοργάνωση να είναι αντάξια των προσδοκιών μας, όντας σίγουροι ότι το αδελφό Νησί της Σκύρου θα αγκαλιάσει την Evia IslandRegatta 2021 όπως αυτό ξέρει καλύτερα και έχει αποδείξει στο παρελθόν.

το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ είναι εδώ, για τον τόπο, για τα μέλη του.

Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ