Η Σκύρος στα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης
Ειδησεις ευβοια

Η Σκύρος στα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης

Ανάμεσα στα δέκα καλύτερα νησιά της Ευρώπης βρίσκεται η Σκύρος.

Tο CNN ετοίμασε μία λίστα με τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για όσους θέλουν να μείνουν μακριά από όλους και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ένα ελληνικό νησί, και συγκεκριμένα η Σκύρος.

Τι γράφει για την Σκύρο το CNN

«Τα ελληνικά νησιά, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος στις Κυκλάδες, μπορεί να γεμίσουν με τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και πολλοί μπορεί να αναρωτιέστε γιατί γίνεται όλος αυτός ο ντόρος. Αν όμως θέλετε μια πιο απομονωμένη εμπειρία στα ελληνικά νησιά, στρέψτε το βλέμμα σας βόρεια στο Αιγαίο Πέλαγος, στο νησί της Σκύρου.

Ένα από τα 24 νησιά του σε μεγάλο βαθμό ακατοίκητου συμπλέγματος των Σποράδων στο βορειοδυτικό Αιγαίο, η Σκύρος είναι προσβάσιμη με πτήσεις από την ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και με πλοίο τόσο από την ηπειρωτική Ελλάδα όσο και τα γύρω κοντινά νησιά.

Μόλις φτάσετε εκεί, υπάρχουν απομονωμένες παραλίες για να εξερευνήσετε, ένα βυζαντινό κάστρο που δεσπόζει πάνω από την κύρια πόλη και τη θάλασσα, καθώς και μια αρχαία φυλή μικροσκοπικών αλόγων, το γνωστό Σκυριανό άλογο, που ζει στην άγρια φύση μόνο σε αυτό το νησί.

Με εξαίρεση την περίοδο της Αποκριάς, όταν το περίφημο καρναβάλι της Σκύρου βάζει το νησί σε κατάσταση ασταμάτητου πάρτι με παρελάσεις και μασκαρεμένα γλέντια και πλημμύρα από Αθηναίους, είναι ένα άκρως γαλήνιο μέρος».

Η λίστα με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης για απομόνωση

Schiermonnikoog, Κάτω Χώρες
Heimaey, Vestmannaeyjar, Ισλανδία
Νησί Flores, Αζόρες, Πορτογαλία
Naustholmen, Νορβηγία
Isle of Tiree, Σκωτία
Αρχιπέλαγος Berlengas, Πορτογαλία
Alicudi, Σικελία, Ιταλία
Σκύρος, Ελλάδα
Νησί Rathlin, Βόρεια Ιρλανδία
Fasta Åland, Φινλανδία

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr