ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα λειτουργήσουν τα Covid Free νησιά

Ο καιρός ανοίγει, το άνοιγμα της χώρας πλησιάζει.
Κορονοϊός: Έτσι θα λειτουργήσουν τα Covid Free νησιά

Αύξηση επισκεψιμότητας προσδοκούν οι νησιωτικοί προορισμοί, στους οποίους οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού έχουν αγγίξει το 100% των κατοίκων και έχουν ήδη συμπεριληφθεί στη διεθνή τουριστική λίστα, ως Covid – Free προορισμοί ενώ σε αναμονή για την εμβολιαστική κάλυψη βρίσκονται σημαντικά για τον τουρισμό νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Καστελλόριζο, Μεγανήσι, Κάστος, Θύμαινα, Ψαρά, Κάλαμος, Φούρνοι, Οινούσσες είναι οι νησιωτικοί προορισμοί κάτω των 1.000 κατοίκων όπου έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός, ενώ την πρώτη δόση έχουν ολοκληρώσει τα νησιά: Ερεικούσσα, Αγαθονήσι, Νίσυρος, Γαύδος, Χάλκη, Μαθράκι, Λειψοί, Οθωνοί, Τήλος και Αρκιοί.

Τον Απρίλιο οι πρώτες πτήσεις

Οι πρώτες πτήσεις αναμένονται από τα μέσα Απριλίου, με τουρίστες κυρίως από το Ισραήλ και τη Μεγάλη Βρετανία.

Η υιοθέτηση του ψηφιακού και έγγραφου δίγλωσσου πιστοποιητικού θα είναι το διαβατήριο της εύκολης μετακίνησης των τουριστών που έχουν εμβολιαστεί, που έχουν κάνει τεστ πριν από την αναχώρησή τους ή έχουν αποδεικτικό αντισωμάτων μετά την ανάρρωσή τους από τον ιό.

Για ακόμη μία χρονιά, ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ρώσους τουρίστες συγκαταλέγεται η Ελλάδα. Τουλάχιστον 400.000 έως 500.000 Ρώσοι θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα, εκτιμούν οι tour operators που ειδικεύονται σε ταξίδια προς τη χώρα μας, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ