Ο μικρός παράδεισος της Εύβοιας με τα καταπράσινα νερά
ευβοια

Ο μικρός παράδεισος της Εύβοιας με τα καταπράσινα νερά

Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Εύβοια.

Οι Πεταλιοί ανήκουν στον δήμο Καρύστου και είναι ένα νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο και αποτελεί ένα παράδεισο για την Εύβοια.

Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος.

Στις μέρες μας οι Πεταλιοί αποτελούν δημοφιλέστατο προορισμό, τόσο για εκείνους που διαθέτουν δικό τους σκάφος, όσο και για πολύ κόσμο που έχει μάθει γι’ αυτούς ή τους έχει ήδη επισκεφθεί, επιθυμώντας μια επιστροφή στο πανέμορφο τοπίο τους. Μόνος τρόπος πρόσβασης, για τους τελευταίους, είναι το καΐκι που θα πρέπει να πάρουν από το Μαρμάρι –συνεννοούμενοι ασφαλώς και για την επιστροφή εκεί.

Στο μεγαλύτερό τους μέρος οι παραλίες των Πεταλιών είναι βραχώδεις, ακατάλληλες για κολύμπι. Κάποιες, όμως, απλώνονται ως πανέμορφες εκτάσεις με «χρυσή» άμμο και καταγάλανα κρυστάλλινα νερά που μαγνητίζουν τους επισκέπτες ήδη πριν φτάσουν εκεί. Το κανάλι μεταξύ του Μεγαλόνησου και του Χερσονησίου είναι μάλλον το πιο δημοφιλές μέρος για τους περισσότερους, σημειώστε όμως ότι ωραίες αμμουδιές υπάρχουν και στο Χερσονήσι. Επιπλέον, τα νησιά προσφέρονται και για όσους τους αρέσουν τα θαλάσσια σπορ, όπως και οι καταδύσεις: είναι και ο βυθός τους υπέροχος, πέρα από την «εξωτική» επιφάνεια.

Δείτε περισσότερα μέσα από τον φακό του Travel Inspiration

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr