Όλα έτοιμα για την υποδοχή τουριστών: Στοχευμένοι έλεγχοι – Ασκήσεις προσομοίωσης σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όπως είπε ο αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Δημήτρης Παρασκευής «με αυτόν τον αλγόριθμο θεωρείται ότι η πλειονότητα των εισαγόμενων κρουσμάτων θα μπορέσουν τελικά να ανιχνευθούν με αυτή τη διαδικασία».

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η Notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίαςπροβλέπει πως όλοι οι ταξιδιώτες που προέρχονται από το εξωτερικό, υποχρεούνται να υποβάλουν το PLF (έντυπο εντοπισμού) τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν την άφιξή τους στη χώρα μας.

Το έντυπο θα παράσχει πληροφορίες, μεταξύ άλλων, σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησής τους, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα και άλλα στοιχεία.

Τα στοιχεία αυτά θα συγκεντρώνονται σε μία βάση δεδομένων και μέσω της ανάλυσής τους κάθε ταξιδιώτης θα λαμβάνει ένα ειδικό barcode, βάσει του οποίου οι αρχές θα γνωρίζουν αν πρέπει να ελεγχθεί ή όχι άμα τη αφίξει του στην Ελλάδα.

«Τα τεστ ανά πύλη εισόδου θα μοιράζονται ανάλογα με τον κίνδυνο που θα εκτιμάται ανά επιβάτη. Για παράδειγμα εάν έχουμε 1000 τεστ την ημέρα για το Ελευθέριος Βενιζέλος για το αεροδρόμιο τα 1000 αυτά τεστ θα γίνονται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η δυνατότητα ανίχνευσης των θετικών των κρουσμάτων ανά ημέρα και ανά πύλη εισόδου», είπε ο κ. Παρασκευής.
Πηγή:eleftherostypos.gr