ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σκύρος: Βούλιαξε και φέτος το νησί – Περισσότεροι τουρίστες από ότι 2019

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την τουριστική κίνηση δηλώνουν οι επιχειρηματίες της Σκύρου, που ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα τις προσδοκίες ακόμη και του 2019, ενώ φέτος ανεδείχθη ο καλύτερος προορισμός για τους βορειοελλαδίτες.
Σκύρος: Βούλιαξε και φέτος το νησί – Περισσότεροι τουρίστες από ότι 2019

Η Σκύρος, απευθύνεται παραδοσιακά στον εσωτερικό τουρισμό και ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές, επισημαίνει ο Γιάννης Eυγενικός, αντιδήμαρχος τουρισμού. Φημίζεται για το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, τις πολυάριθμες παραλίες και την υψηλή της γαστρονομία, ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον πλέον ανερχόμενο προορισμό για επισκέπτες από την Βόρειο Ελλάδα. Προς το παρόν τέσσερα δρομολόγια συνδέουν το νησί με την Μακεδονία, αλλά είναι συχνότερα από την Κύμη Ευβοίας.

Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους το νησί κέρδισε φέτος το βραβείο του «Καλύτερου Προορισμού» από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο των Premium Tourism Awards που οργάνωσε η Ένωση, με στόχο την ανάδειξη των καλύτερων προορισμών.

Το νοτιότερο νησί των Βορείων Σποράδων, κοντά στην Εύβοια, διαθέτει εύκολη ακτοπλοϊκή πρόσβαση και σύμφωνα με τον κ. Eυγενικό στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ενισχύσει την επικοινωνία με την Θεσσαλονίκη και τους βορειοελλαδίτες, που δείχνουν σταθερή προτίμηση στις ομορφιές και την φιλοξενία της Σκύρου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ