Τα δρομολόγια πλοίων που θα εκτελούνται το καλοκαίρι από την Τουρκία σε ελληνικά νησιά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα δρομολόγια πλοίων που θα εκτελούνται το καλοκαίρι από την Τουρκία σε ελληνικά νησιά

Δρομολόγια προς τη Σάμο ξεκινά η IDO, συνδέοντας τουρκικά λιμάνια με το ελληνικό νησί.

Σύμφωνα με την Hurriyet, η εταιρεία ανακοίνωσε τα δρομολόγια προς τα ελληνικά νησιά μαζί με τις αιτήσεις βίζας. Τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στις 6 Απριλίου.

Τουρκία: Καθημερινά δρομολόγια το καλοκαίρι

Σε ανακοίνωσή της, η IDO γνωστοποίησε ότι τα δρομολόγια θα έχουν αφετηρία το Σεφεριχισάρ και το Κουσάντασι προς τη Σάμο. Το κόστος για αυθημερόν ταξίδι κοστίζει 35 ευρώ, ενώ το εισιτήριο με επιστροφή άλλη ημέρα αγγίζει τα 49 ευρώ.

Από το Κουσάντασι, αν ο ταξιδιώτης επιστρέψει την ίδια ημέρα το κόστος είναι στα 41 ευρώ, ενώ σε διαφορετική στα 52 ευρώ.

Τα δρομολόγια προς τη Σάμο αφορούν μόνο επιβάτες και όχι οχήματα.

Τα δρομολόγια Σεφεριχισάρ-Σάμος θα πραγματοποιούνται τρεις ημέρες την εβδομάδα, με αναχώρηση το πρωί και επιστροφή το βράδυ. Τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται καθημερινά.

Το δρομολόγιο Κουσάντασι-Σάμος θα αναχωρούν το πρωί και θα επιστρέφουν το βράδυ και θα εκτελούνται 3 ημέρες την εβδομάδα έως τις 15 Ιουνίου και κάθε μέρα στη συνέχεια.

Τα 10 ελληνικά νησιά που θα μπορούν να επισκέπτονται με τουριστική βίζα Τούρκοι πολίτες

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση θα παρέχει τουριστική βίζα επτά ημερών σε Τούρκους πολίτες, μετά το «πράσινο φως» της ΕΕ μέσω της Επιτρόπου Μετανάστευσης. Η τουριστική βίζα θα χορηγείται για επισκέψεις στα παρακάτω νησιά του ανατολικού Αιγαίου:

Λήμνος
Λέσβος
Χίος
Σάμος
Λέρος
Κάλυμνος
Κως
Ρόδος
Σύμη
Καστελόριζο

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr