Τα «top» χωριά της Εύβοιας για φθινοπωρινή απόδραση από την πόλη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα «top» χωριά της Εύβοιας για φθινοπωρινή απόδραση από την πόλη

Τα ιδανικά μέρη της Εύβοιας για τις φθινοπωρινές σας εκδρομές

Σε λίγη ώρα από την Αθήνα φτάνετε στα μαγικά χωριά της Δίρφυς, που είναι ιδανικά για εκδρομές όλες τις εποχές.

Ιδιαίτερα κατά τους φθινοπωρινούς μήνες ωστόσο τα εντυπωσιακά χρώματα της φύσης και τα γραφικά μέρη στα χωριουδάκια συνθέτουν το ιδανικό μέρος για μία απόδραση.

Στενή

Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά της Εύβοιας. Βρίσκεται στις παρυφές της Δίρφυς και εντυπωσιάζει με την μοναδική της ομορφιά. Έχει πυκνή βλάστηση και μία μαγική θέα αφού με τα τρεχούμενα νερά το σκηνικό ειδικά για τους φυσιολάτρες είναι εντυπωσιακό.

Το χωριό φημίζεται και για το παραδοσιακό του φαγητό. Στα ταβερνάκια του θα έχετε την τύχη να δοκιμάσετε νόστιμα τοπικά εδέσματα.

Καμπιά

Πολύ κοντά στη Στενή βρίσκεται η Καμπιά. Ένας τόπος ήρεμος που είναι άκρως κατάλληλος για στιγμές χαλάρωσης στη φύση.

Αν για κάτι φημίζεται η Καμπιά αυτό είναι οι πέστροφές της στα ιχθυοτροφεία της περιοχής καθώς και η τοπική φάβα.

Ένα αξιοθέατο που δε θα περάσει απαρατήρητο κατά την επίσκεψή σας στο χωριό είναι ο σπηλαιώδης ναός της Αγίας Κυριακής. Το εκκλησάκι είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό, χτισμένο σε μια σπηλιά, σε ένα μαγευτικό, μια καταπράσινη ρεματιά με τρεχούμενα νερά.

Στρόπωνες

Εκεί κοντά θα βρείτε και τους Στρόπωνες. Κοντά στη Χιλιαδού και τη Στενή ένα χωριουδάκι άκρως γραφικό περιμένει τους επισκέπτες του για να τους χαρίσει στιγμές μοναδικής απόλαυσης και ηρεμίας.  Σκαρφαλωμένο στη Δίρφυ το χωριό θα σας χαρίσει μοναδική θέα στο βουνό και στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Εάν σας αρέσει η πεζοπορία τότε αξίζει να επισκεφθείτε το φαράγγι των Στροπώνων από το οποίο θα καταλήξετε στη μαγευτική παραλία της Χιλιαδούς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr