ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τουρισμός για όλους: Έρχονται τα κουπόνια για διακοπές στην Εύβοια

Σε διευκρινίσεις για την επέκταση του προγράμματος Τουρισμός για Όλους προχώρησε το υπουργείο Τουρισμό, όπου πλέον παρέχει voucher σε άλλες 200.000 δικαιούχους
Τουρισμός για όλους: Έρχονται τα κουπόνια για διακοπές στην Εύβοια

Σε διευκρινίσεις για την επέκταση του προγράμματος Τουρισμός για Όλους προχώρησε το υπουργείο Τουρισμό, όπου πλέον παρέχει voucher σε άλλες 200.000 δικαιούχους.

Σϋμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι δικαιούχοι του προγράμματος διπλασιάζονται και κουπόνι για φθηνές διακοπές και στην Εύβοια δικαιούνται ακόμη 200.000 πολίτες.

Επίσης, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ενισχύεται με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ -από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά- και οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να ανέρχονται στις 400.000.

Τα νέα ψηφιακά vouchers -200.000 τον αριθμό- θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Νέοι δικαιούχοι ορίζονται πολίτες οι οποίοι  έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.

Το νέο πρόγραμμα, σύμφωνα και με την ανακοίνωση, επιβεβαιώνει στην πράξη τη δέσμευση της Κυβέρνησης για ενίσχυση των πληττόμενων νοικοκυριών από την εισαγόμενη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

 

Το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα, «Τουρισμός για Όλους» προβλέπει αυξημένη ατομική επιδότηση στα 150 ευρώ για τις δαπάνες διαμονής, ψηφιακό τρόπο πληρωμής, επιτόπια αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και ενισχυμένη επιδότηση 200 ευρώ για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Με απόφαση του Πρωθυπουργού, οι δικαιούχοι του προγράμματος για το 2022 αυξάνονται πλέον στις 400.000, σε μία ακόμη έμπρακτη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας, των επαγγελματιών και των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου. Με αυτόν τον τρόπο παράλληλα ενισχύουμε την προσπάθειά μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου, για την τόνωση του χειμερινού τουρισμού, για το city break, για τουρισμό όλο το χρόνο».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ