Επίδομα βενζίνης: Συνεχίζονται οι αιτήσεις – Πότε λήγει το fuel pass
Uncategorized

Επίδομα βενζίνης: Συνεχίζονται οι αιτήσεις – Πότε λήγει το fuel pass

Πώς θα κάνετε αίτηση για το Fuel Pass μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας - Πότε λήγει

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για την πληρωμή του Fuel Pass, που έχει στόχο να ελαφρύνει τα νοικοκυριά από ένα μέρος από το αυξημένο κόστος των καυσίμων.

Οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν την είσπραξη της επιδότησης καυσίμου σε τραπεζικό λογαριασμό ή τη δημιουργία άυλης ψηφιακής κάρτας (στην οποία θα τους πιστωθούν επιπλέον 5 ευρώ) η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε πρατήρια καυσίμων.

Ωστόσο, όσοι έχουν διαλέξει ή πρόκειται να διαλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα πρέπει να προσέξουν καθώς η κάρτα λήγει στις 31 Ιουλίου του 2022 και άρα πρέπει να έχει χρησιμοποιηθεί και ξοδευτεί μέχρι τότε διαφορετικά τα λεφτά χάνονται.

Πώς κάνετε αίτηση

Για πρόσβαση και αίτηση στην πλατφόρμα για το Fuel Pass πατήστε εδώ: vouchers.gov.gr/

Υπενθυμίζεται, ότι το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Πίστωση του επιδόματος

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα
Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.
Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Στη συνέχεια, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε (5) ευρώ

Το παράδοξο με τις αιτήσεις

Το 80% των πολιτών που υποβάλλουν αίτηση για την επιδότηση καυσίμου ζητά την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό -κάτι που δείχνει ότι το ποσό μπορεί και να χρησιμοποιείται για να καλύψει άλλες ανάγκες, λόγω του υφιστάμενου κύματος ανατιμήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η άυλη ψηφιακή κάρτα λειτουργεί μόνο σε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα με τη δυνατότητα NFC (Near Field Communication). Με αυτή τη δυνατότητα τα κινητά αναγνωρίζονται ως χρεωστικές ή πιστωτικές «κάρτες» από τα POS.

Να σημειωθεί ότι την επιδότηση καυσίμου δικαιούνται και οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία ούτως ή άλλως απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας -μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την αίτηση.

Η διαδικασία που ακολουθούν όσοι έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο -τα κόστη χρήσης του οποίου έχουν αυξηθεί σημαντικά, λόγω της εκρηκτικής ανόδου του ρεύματος- είναι πανομοιότυπη με τους άλλους τύπους οχημάτων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr