Εύβοια: Έρχεται ο καύσωνς Κλέων – Πότε θα χτυπήσει 45άρια ο υδράργυρος
Uncategorized

Εύβοια: Έρχεται ο καύσωνς Κλέων – Πότε θα χτυπήσει 45άρια ο υδράργυρος

Ο καύσωνας Cleon βρίσκεται προ των πυλών και θα είναι ισχυρότερος του αναμενόμενου.

Τα προγνωστικά για τον καύσωνα Cleon φανερώνουν θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 45°C σε κάποιες περιοχές. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του Γιάννη Καλλιάνου, το κύμα καύσωνα δεν αποκλείεται να διαρκέσει ακόμα και 9 ημέρες.

Υψηλές θερμοκρασίες θα υπάρξουν και στην Εύβοια, όπου το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει τους 40 βαθμούς Κελσίου και άνω, τη Παρασκευή και το Σάββατο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, για τον καιρό ο καύσωνας Cleon θα κορυφωθεί «την Παρασκευή, το Σάββατο και ίσως και την Κυριακή».

Μάλιστα, σημειώνει πως η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και το βράδυ: «Στις μεγαλουπόλεις δεν θα καταφέρνει η θερμοκρασία, ακόμη και τις νυχτερινές ώρες, να πέφτει κάτω από τους 29-30°C με αποτέλεσμα το αίσθημα της δυσφορίας να είναι αρκετά έντονο μιας και η σχετική υγρασία εκείνες τις ώρες είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη».

Ακόμα και αν, ειδικά την Παρασκευή, το Σάββατο και ίσως και την Κυριακή που θα κορυφωθεί ο καύσωνας, αναμέναμε θερμοκρασίες της τάξεως των 42-43°C στα ηπειρωτικά (και τοπικά και λίγο παραπάνω), φαίνεται τελικά και σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ότι ο καύσωνας αυτός υπάρχει πιθανότητα να αποδειχθεί ακόμα πιο ισχυρός του αναμενόμενου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/7 Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38-39°C και τοπικά ακόμη και τους 40°C στα ηπειρωτικά τμήματα.
40°C αναμένονται την Τετάρτη κυρίως σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, στο Βόρειο τμήμα του Έβρου, στο Θεσσαλικό κάμπο, σε πεδινά τμήματα της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας και ίσως σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς πέριξ του Αγρινίου ή στον κάμπο της Αργολίδας.

Την Τετάρτη:

Αθήνα: 38°C, Θεσσαλονίκη : 37°C

Η ΠΕΜΠΤΗ 13/7 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα αγγίξει στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ακόμα και τους 42-43°C. Οι θερμοκρασίες αυτές θα σημειωθούν τοπικά στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά αλλά και στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Την Πέμπτη:

Αθήνα : 40-41°C, Θεσσαλονίκη : 38-39°C

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Το τριήμερο, από την Παρασκευή 14/7 έως και την Κυριακή 16/7 φαίνεται ότι ο καύσωνας θα κορυφωθεί εφόσον η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στο Βόρειο Έβρο, στη Στερεά Ελλάδα αλλά και στην Ανατολική Πελοπόννησο, τοπικά, θα σημειωθούν και θερμοκρασίες της τάξεως των 43-44°C ή και ακόμα πολύ τοπικά 45°C.

Στις μεγαλουπόλεις δεν θα καταφέρνει η θερμοκρασία, ακόμη και τις νυχτερινές ώρες, να πέφτει κάτω από τους 29-30°C με αποτέλεσμα το αίσθημα της δυσφορίας να είναι αρκετά έντονο μιας και η σχετική υγρασία εκείνες τις ώρες είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη.

Την Παρασκευή:

Αθήνα: 42-43°C, Θεσσαλονίκη : 40-41°C

Το Σάββατο:

Αθήνα: 43-44°C, Θεσσαλονίκη : 41-42°C

Την Κυριακή:

Αναμένονται επίσης πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, περίπου στα επίπεδα του Σαββάτου, ίσως ελάχιστα πιο χαμηλές. Και στη Νότια Κρήτη θα σημειωθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες (άνω των 41-42°C).

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι για μεγάλο μέρος της επόμενης εβδομάδας οι συνθήκες καύσωνα θα διατηρηθούν. Επομένως υπάρχει σχετικά αυξημένη πιθανότητα ο καύσωνας αυτός που θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 12 Ιουλίου να είναι παρατεταμένος με συνολική διάρκεια που ίσως να ξεπεράσει ακόμη και τις 8 – 9 ημέρες. Αυτό όμως είναι προς μελέτη και θα φανεί στα επόμενα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων.

Οπλιστείτε με υπομονή διότι οι μέρες που θα έρθουν από την Τετάρτη και στη συνέχεια (και ιδιαίτερα από την Παρασκευή έως την Κυριακή) θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες, περιορίστε τις μετακινήσεις σας από τις 12.00 μέχρι τουλάχιστον τις 18.00 όλες τις επόμενες ημέρες.

ΥΓ : Έχουν έρθει και στο παρελθόν παρόμοιοι καύσωνες στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr