Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Εύβοιας&Βοιωτίας στο evima για τα μέτρα των 24 δισ. ευρώ-Τι εκτιμά

Μετά και τις ανακοινώσεις της κυβέρβνησης με μέτρα στήριξης των 24 δισ. ευρώ ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Εύβοιας και Βοιωτίας Γιάννης Κοτρογιάννης κάνει μια πρώτη εκτίμηση μιλώντας στο evima και τη Ματίνα Ρέτσα.

Ματίνα Ρέτσα-κ. Πρόεδρε είχαμε ανακοινώσεις που αφορούν νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Ποια είναι η πρώτη σας εκτίμηση;

Γιάννης Κορτρογιάννης-Σίγουρα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν ως πρωταρχικό στόχο την διατήρηση των θέσεων εργασίας και φυσικά την στήριξη των επιχειρήσεων με έμφαση στους κλάδους του τουρισμού, εστίασης, μεταφορών διότι μην ξεχνάμε ότι έχουμε ουσιαστικά εισέλθει στην περίοδο του καλοκαιριού και υπό φυσιολογικές συνθήκες οι 3 αυτοί κλάδοι θα ήταν ήδη με αυξημένη κίνηση.

Εκτός της συνέχισης κάποιων μέτρων όπως η καταβολή μειωμένου ενοικίου και για τους μήνες του καλοκαιριού εστιάζουμε κυρίως στη μείωση της προκαταβολής φόρου το ποσοστό της οποίας θα προκύψει από τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την μείωση τζίρου την προηγούμενη περίοδο, την μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% για την περίοδο Ιούνιος-Οκτώβριος 2020 και την κάλυψη σημαντικού μέρους των μηνιαίαων δόσεων των τραπεζικών δανείων που έχουν υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

Φυσικά θα δούμε τις επόμενες μέρες πως θα διαμορφωρθούν εν τέλει όλες αυτές οι αποφάσεις ώστε όπου χρειαστεί να γίνουν παρεμβάσεις ως προς την βελτίωσή τους.