«Σφάζονται» οι μετεωρολόγοι για τη νέα κακοκαιρία «τύπου Daniel» – Κολυδάς εναντίον Μαρουσάκη
Uncategorized

«Σφάζονται» οι μετεωρολόγοι για τη νέα κακοκαιρία «τύπου Daniel» – Κολυδάς εναντίον Μαρουσάκη

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ μετεωρολόγων.

Σε μια ανάρτηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «καρφί» προς τον Κλέαρχο Μαρουσάκη προχώρησε σήμερα ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στους μετεωρολόγους για μια νέα κακοκαιρία που θα θυμίζει τον «Daniel» προς το τέλος του Σεπτεμβρίου.

«Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο» τονίζει στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς, παρουσιάζοντας χάρτες με την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τη νέα κακοκαιρία

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης επεσήμανε σχετικά με το νέο κύμα κακοκαιρίας ότι θα θυμίζει το πρόσφατο του «Daniel», το οποίο μάλιστα αναμένεται να «χτυπήσει» και πάλι τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Μαρουσάκη, ο καιρός θα είναι καλός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας και στη συνέχεια θα χαλάσει φέρνοντας βροχές και καταιγίδες. Συγκεκριμένα, μέχρι την Κυριακή θα θυμίζει καλοκαίρι, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται πάνω από τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια, όμως, το σκηνικό θα αλλάξει, καθώς έρχονται βροχές και καταιγίδες. Κι αυτό διότι καταφθάνει στη χώρα μας μια μια ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, που με τη σειρά της θα φέρει ένα κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία, όπως εκτίμησε ο κ. Μαρουσάκης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος, «πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη της κακοκαιρίας Daniel που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Δεν θα είναι στην ίδια ένταση, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού του Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και, δυστυχώς, οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας. Σε αντίθεση, πάντως, με τον Daniel, δεν θα καθίσει για πολλές μέρες στο Ιόνιο, καθώς θα βρει διέξοδο προς τα ανατολικά τμήματα».

Ανάρτηση με αιχμές και από τον Τσατραφύλλια

Λίγο αργότερα, θέση με ανάρτησή του στα social media πήρε και ο μετεωρολόγος του Alpha και της ιστοσελίδας weather2go.gr, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Παρακαλώ κοινοποιήστε! Καλησπέρα. Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η πληροφορία ότι την επόμενη εβδομάδα θα μας επισκεφθεί κακοκαιρία η οποία θα θυμίζει την κακοκαιρία Daniel. Αν διατηρηθούν μέχρι τότε τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, πρόκειται για φυσιολογικές και όχι επικίνδυνες φθινοπωρινές βροχές και τίποτα άλλο. Δυστυχώς, για τόσα 24ωρα πριν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα προγνωστικά εργαλεία για να εκτιμηθούν παραπάνω λεπτομέρειες τόσο για την εξέλιξη του φαινομένου όσο για την ένταση. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσω.

ΥΓ.: Οι ειδήσεις τέτοιου είδους είναι του τύπου: Δεν βαριέσαι μωρέ, ας το πω, κι αν βγει βγήκε!».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr