Συνελήφθη 44χρονος Αλβανός για τις δολοφονίες Σέρβων και Μαυροβούνιων σε Βάρη και Κέρκυρα
Uncategorized

Συνελήφθη 44χρονος Αλβανός για τις δολοφονίες Σέρβων και Μαυροβούνιων σε Βάρη και Κέρκυρα

Οι εξηγήσεις του 44χρονου δεν έπεισαν και έτσι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση. 

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του ο 44χρονος Αλβανός κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να ανήκει σε διεθνή ομάδα σκληρών κακοποιών που προχώρησε στις δολοφονίες τεσσάρων Σέρβων και Μαυροβούνιων στη Βάρη και στην Κέρκυρα τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του 2020 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με αστυνομικές αρχές του εξωτερικού, ο συγκεκριμένος άνδρας είχε το ρόλο του φύλακα και του μεταφορέα των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στις εκτελέσεις. Επιπλέον, φέρεται να ήταν εκείνος που μετέφερε τους δράστες από τα Σύβοτα Θεσπρωτίας έως τη Χαλκιδική, προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του φέρεται να ισχυρίστηκε ότι απλώς μετέφερε ένα όχημα από την Αθήνα στην Κέρκυρα, χωρίς όμως να γνωρίζει  ούτε το λόγο της μεταφοράς, ούτε το τι μπορεί να υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο και τι θα επακολουθούσε. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι το κινητό τηλέφωνο που έφερε μαζί του δεν ήταν δικό του, αλλά του το είχε δώσει ένας έγκλειστος φυλακών του εξωτερικού και πως όταν έφτασε στην Κέρκυρα το έδωσε με τη σειρά του σε άλλο πρόσωπο.

Οι εξηγήσεις του 44χρονου δεν έπεισαν και έτσι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση.

Συνολικά για την υπόθεση στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, ταυτοποιήθηκαν 39 μέλη της οργάνωσης, από τους οποίους 7 συνελήφθησαν στη Σερβία και 2 στην Ισπανία, ενώ 17 μέλη είναι έγκλειστοι σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης της Ευρώπης, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της Τουρκίας.

Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκαν 8 μέλη των οργανώσεων ως ηθικοί αυτουργοί των ανθρωποκτονιών που τελέστηκαν στην Ελλάδα, 8 μέλη ως φυσικοί αυτουργοί και συγκεκριμένα από 4 σε κάθε υπόθεση ανθρωποκτονίας και 23 μέλη ως συνεργοί τους.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για τη σύλληψη των εμπλεκομένων που διαφεύγουν, ενώ για την υπόθεση έχουν ασκηθεί διώξεις, που αφορούν μεταξύ άλλων τις κατηγορίες της ένταξης, συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας σε ανθρωποκτονία και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr