Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα: 49χρονος μοναχός δίνει μάχη στην εντατική
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα: 49χρονος μοναχός δίνει μάχη στην εντατική

Με την ινδική μετάλλαξη νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας 49χρονος στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης

Ανησυχία υπάρχει μεταξύ των ειδικών και των μελών της κυβέρνησης για την αυξητική τάση που εμφανίζουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ μεγαλύτερο προβληματισμό προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα.

Με την ινδική μετάλλαξη νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας 49χρονος στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open, πρόκειται για Ρώσο μοναχό από το Άγιο Όρος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που δεν είχε κάνει καμία δόση εμβολίου και η κατάσταση του οποίου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ο μοναχός παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καρυών. Στο τεστ που του έγινε, εντοπίστηκε θετικός, και επειδή η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, μεταφέρθηκε στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία και στις 4 του μήνα κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του. Μέχρι και σήμερα παραμένει στη ΜΕΘ σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Ο 49χρονος ήταν ανεμβολίαστος, όπως και οι υπόλοιποι που νοσηλεύονται σε εντατική του «Παπανικολάου».

Ο συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» έκανε λόγω μέσω τηλεοπτικής του παρέμβασης για ένα «εκρηκτικό μείγμα» που δημιουργούν οι εξής παράγοντες: η χαλάρωση των μέτρων και ειδικά η μη χρήση μάσκας, οι μεταλλάξεις και οι ανεμβολίαστοι, «που αν επικρατήσει θα έχουμε ένα σφοδρότατο τέταρτο κύμα».

Μέσω της εκπομπής του Mega Live News, ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε και στον 49χρονο που είναι διασωληνωμένος. Όπως είπε: «Εισήλθε στις 2 Ιουλίου, στις 4 επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε. Δεν είχε εμβολιαστεί με αποτέλεσμα να έχει ραγδαία επιδείνωση και να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Για τη μετάλλαξη Δέλτα ανέφερε πως «καταστρέφει πολλά όργανα, κυρίως τον πνεύμονα, με ταχύτατη εξέλιξη, όπως συνέβη σε αυτήν την περίπτωση. Είναι μια παραλλαγή η οποία δεν έχει διαφορετικά λοιμογόνο δύναμη, αλλά αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι υπερμεταδοτικότητά της. Αν οδηγήσει στο νοσοκομείο χιλιάδες ασθενείς, θα είναι όλεθρος». Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά οι νέοι, οι οποίοι μπορεί να μη νοσούν βαριά, ωστόσο μεταδίδουν τον ιό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr