Απίστευτο περιστατικό: Μετέφεραν παιδί με σπασμούς στην Αθήνα γιατί δεν έχουν παιδίατρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο περιστατικό: Μετέφεραν παιδί με σπασμούς στην Αθήνα γιατί δεν έχουν παιδίατρο

Τρομερές καταγγελίες για τα νοσοκομεία της Αργολίδας

Στο φως της δημοσιότητας μέσω του MEGA έρχονται απίστευτα περιστατικά που δείχνουν τη μεγάλη έλλειψη παιδιάτρων σην Αργολίδα.

Ένας πατέρας δύο παιδιών, ο Κωνσταντίνος Κουβαράς μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» και κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει κανένας παιδίατρος στα δύο νοσοκομεία της Αργολίδας.

Μάλιστα, αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για να καταδειχθεί το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή. Συγκεκριμένα κατήγγειλε στο MEGA πως δεν υπάρχει παιδίατρος στα δύο νοσοκομεία του νομού. Υπάρχει μόνο μία παιδίατρος στο νοσοκομείο Ναυπλίου η οποία από τον τεράστιο φόρτο εργασίας που έχει να διαχειριστεί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα περιστατικά.

Σύμφωνα με το MEGA, οι γονείς αναγκάζονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο της Τρίπολης, και να μείνουν και εκεί εάν χρειάζεται το παιδί τους νοσηλεία. Ο κ. Κουβαράς κατήγγειλε ότι ούτε ιδιώτη γιατρό μπορεί να βρει στην περιοχή και αναγκάστηκε να μεταφέρει το παιδί του στην Τρίπολη.

 

«Τους τελευταίους μήνας ένιωσα ότι ήμουν στο έλεος του Θεού. Τις περισσότερες φορές που χρειάστηκα γιατρό για τα παιδιά μου δεν βρήκα. Για περιπτώσεις γονέων που το παιδί τους χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Τρίπολη ή στο Παίδων, μπορεί να θυμηθεί κάτι φοβερό. Έμαθα πριν από λίγο καιρό ότι ένα παιδάκι με σπασμούς εμφανίστηκε στο νοσοκομείο, δεν υπήρχε παιδίατρος στην εφημερία και έπρεπε να διακομιστεί με το ΕΚΑΒ στην Αθήνα με συνοδεία παιδιάτρου. Δηλαδή εάν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς συνέβαινε κάτι, ο γιατρός θα έπρεπε να το επαναφέρει», ανέφερε αρχικά.

«Παρενέβη ο εισαγγελέας Ναυπλίου προκειμένου να βρεθεί άμεσα ιδιώτης παιδίατρος για να συνοδεύσει το παιδί. Εμείς έχουμε ιδιώτη παιδίατρο αλλά ο φόρτος εργασίας τους είναι τεράστιος, έχουν «καεί». Ο άνθρωπος μία φορά μας είπε πως δεν μπορούσε γιατί είχε «καταρρεύσει». Έχω μάθει να με ενδιαφέρει η πράξη. Ήταν μία συμβολική κίνηση για να δημοσιοποιηθεί το γεγονός. Έχουμε δύο νοσοκομεία του Άργους και του Ναυπλίου», συμπλήρωσε ο κ. Κουβαράς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr