ΥΓΕΙΑ

Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.000 τα κρούσματα σήμερα

Κοντά στα 3.000 θα είναι τα κρούσματα κορονοϊού, σήμερα
Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.000 τα κρούσματα σήμερα
Κοντά στα 3.000 θα είναι τα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Παναγιώτη Αρκουμανέα.
Κοντά στα 3.000 τα κρούσματα θα είναι τα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, ενημέρωσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν τα σημερινά κρούσματα θα είναι περισσότερα από 3.000, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επεσήμανε πως θα είναι κοντά σε αυτό το νούμερο.
Ο ίδιος, ωστόσο, ζήτησε να κοιτάζουμε και άλλους δείκτες και όχι αποκλειστικά τα κρούσματα, τα οποία, φυσικά, προκαλούν ανησυχία.
Ένας από αυτούς, διευκρίνισε είναι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων που από «την αρχή του έτους έχει μειωθεί από τα 46 στα 27».
Όσο πιο νεαρά είναι τα κρούσματα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά, διευκρίνισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση είναι ο εμβολιασμός και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες από όλες τις πλευρές για να πειστούν και οι δύσπιστοι.
«Για να μειώσουμε τα κρούσματα μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός» ξεκαθάρισε.
Ο κ. Αρκουμανέας έστειλε μήνυμα και στους ανεμβολίαστους, προειδοποιώντας τους πως κινδυνεύουν από τον ιό και ειδικά τη μετάλλαξη Δέλτα και καλώντας τους να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.
«Πρέπει μέσα στο καλοκαίρι να εμβολιαστούμε όλοι» είπε, αναφέροντας πως είναι «στο χέρι μας να σταματήσουμε αυτή την αύξηση κρουσμάτων και στη συνέχεια την πίεση στο σύστημα Υγείας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ