ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Dentist Pass: 40 ευρώ η ενίσχυση – Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα

Dentist Pass: 40 ευρώ η ενίσχυση – Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα
Οι οδοντιατρικές εργασίες θ΄αφορούν στοματικούς ελέγχους, φθοριώσεις προληπτικά σφραγίσματα και άλλες οδοντιατρικές εργασίες

Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής με την ονομασία Dentist Pass για τα παιδιά 6-14 ετών, οικογενειών που υποστηρίζονται από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), ξεκινά ο δήμος, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Οι οδοντιατρικές εργασίες θ΄αφορούν στοματικούς ελέγχους, φθοριώσεις προληπτικά σφραγίσματα κ.α.

Μετά την εξέταση οι γονείς θα ενημερώνονται για την στοματική κατάσταση των παιδιών και τις ενέργειες που προτείνεται να ακολουθήσουν. Παράλληλα, θα παρέχονται συμβουλές στα παιδιά για τους κανόνες βουρτσίσματος και τις συνήθειες που συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας.

Το πρόγραμμα ξεκινάει 17 Αυγούστου και θα είναι σε ισχύ μέχρι 9 Σεπτεμβρίου ενώ θα δίνεται κουπόνι 40 ευρώ σε παιδιά από 6 έως 12 ετών. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία αφορά περιπου 660.000 παιδιά γεννημένα από το 2011 έως το 2016.

Οι αιτήσεις των γονέων θα γίνουν εντός Μαΐου, ενώ μετά την αίτηση θα δίνεται μία άυλη ψηφιακή κάρτα που θα χρησιμοποιείται στα POS των οδοντιατρείων για 6 μήνες από την ενεργοποίησή της.

Περιλαμβάνει επίσκεψη σε οδοντίατρο για:

Έλεγχο στοματικής υγιεινής παιδιού

Φθορίωση δοντιών (προστασία από τερηδόνα)

Καθαρισμό

Ενημέρωση & οδηγίες στοματικής υγιεινής

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr