ΥΓΕΙΑ

Εμβολιασμοί 30-39: Δείτε γιατί ακυρώνονται ραντεβού – Τι λέει το Υπ. Υγείας

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Υγείας
Εμβολιασμοί 30-39: Δείτε γιατί ακυρώνονται ραντεβού – Τι λέει το Υπ. Υγείας

Ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca μπορούν να κλείνουν από χθες οι πολίτες 30-39 ετών εκτός των εγκύων γυναικών, για τις οποίες συστήνεται μια προσωρινή στάση αναμονής έως ότου συλλεχθούν περισσότερα δεδομένα, και στο διάστημα αυτό ο εμβολιασμός τους να επιλέγεται με τα mRNA εμβόλια (Pfizer, Moderna).

Αρκετοί είναι οι πολίτες που έχουν, ήδη, κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca, που θα χορηγηθεί αποκλειστικά σε αυτή την κατηγορία.

Ωστόσο, ορισμένοι δικαιούχοι κατήγγειλαν πως αφότου έκλεισαν ραντεβού, στη συνέχεια τους εστάλη μήνυμα ακύρωσης καθώς σύμφωνα με το μήνυμα που τους ήρθε «δεν ανήκουν στις κατηγορίες» που μπορούν να εμβολιαστούν.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε άτομα που ήταν γεννημένα το 1991, αλλά δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα, τυπικά, το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Πήγες του υπουργείου Υγείας ανέφεραν πως «εκ παραδρομής στάλθηκαν ελάχιστα μηνύματα ακύρωσης ραντεβού (30-39). Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε στο 100% και όσοι έλαβαν μηνύματα ακύρωσης, τα ραντεβού τους θα επαναπρογραμματιστούν».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ