ΕΟΔΥ: Πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλονίκη
ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για φέτος εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Το πρώτο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για φέτος εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών, τα οποία μολύνονται από μολυσμένα πτηνά (ορισμένα είδη κυρίως άγριων πτηνών). Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.

Η πλειοψηφία των ατόμων που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή παρουσιάζουν μόνο ήπια νόσο, ενώ πολύ λίγα άτομα (<1% όσων μολύνονται) εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα). Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών) κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, καθώς και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr