Έρχεται free pass σε διατροφολόγους- διαιτολόγους: Ποιοι και πώς θα μπορούν να το πάρουν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται free pass σε διατροφολόγους- διαιτολόγους: Ποιοι και πώς θα μπορούν να το πάρουν

Το νέο πρόγραμμα αυτό θα στοχεύσει στη μείωση της παχυσαρκίας και της υπερβαρότητας στη χώρα

Έτοιμο προς υλοποίηση είναι σχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε διατροφολόγο- διαιτολόγο.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» η διαδικασία των δωρεάν ραντεβού για παχύσαρκους ασθενείς, θα γίνεται μέσω του προσωπικού γιατρού.

Παράλληλα, θα προβλέπεται και η πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα, χωρίς κόστος αλλά και η προσφορά ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το νέο πρόγραμμα αυτό θα στοχεύσει στη μείωση της παχυσαρκίας και της υπερβαρότητας στη χώρα

Το νέο πρόγραμμα θα έστιάζει στην αναζήτηση ενός συνόλου γιατρών τόσο από το δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον νευραλγικό τομέα της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Για τον εν λόγω σκοπό δρομολογείται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα γίνεται στους γιατρούς σχετικά με το πως να προσεγγίζουν ασθενείς όταν θίγουν το ευαίσθητο θέμα, πως θα αξιολογούν τον κίνδυνο, αλλά και η σχετική καθοδήγηση των ανθρώπων προκειμένου να βελτιώσουν τις διατροφικές συνήθειες στην καθημερινότητα τους.

Το δωρεάν πρόγραμμα διαιτολόγων και διατροφολόγων, πρόκειται να ακολουθήσει το μοντέλο του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά», κατά το οποίο θα δημιουργηθεί σχετική ιστοσελίδα με συμβεβλημένους διαιτολόγους και τον εκάστοτε θεράποντα ιατρό, να ορίζει σχετικό ραντεβού εκδίδοντας παραπεμπτικό.

Το κόστος θα καλύπτεται από το κράτος, ενώ παράλληλα το ίδιο σχέδιο θα προβλέπει και την πρόσβαση των πολιτών σε δωρεάν φαρμακοθεραπεία, κατά την οποία θα ισχύουν αυστηρά κριτήρια, ανάλογα με το δείκτη σώματος που ορίζει τη νοσογόνο παχυσαρκία και συνδέεται με σοβαρά νοσήματα.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr