ΥΓΕΙΑ

Εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Χαλκίδας: Ζητούν την επιστροφή των υγειονομικών που είναι σε αναστολή

Τι αποφάσισαν στη γενική συνέλευση του Σωματείου
Εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Χαλκίδας: Ζητούν την επιστροφή των υγειονομικών που είναι σε αναστολή

Αντίθετοι είναι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χαλκίδας στο νέο Οργανισμό του ιδρύματος που υπογράφηκε από το Υπουργείο Υγείας. Σε γενική συνέλευση του Σωματείου αναφέρθηκε ότι πρόκειται για τροποποίηση – συμπλήρωση του παλιού Οργανισμού.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Τετάρτη 14/9/22. Οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις, συμφώνησαν για τη συνέχιση του αγώνα.

 

Ο νέος οργανισμός, για τον οποίο πανηγύριζαν οι κυβερνητικοί βουλευτές, μας προέκυψε άνθρακας. Η Τροποποίηση – Συμπλήρωση του παλιού Οργανισμού, που βγήκε σε ΦΕΚ, αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό, περιλαμβάνει ελάχιστες θέσεις γιατρών και τη λειτουργία αιμοδυναμικού τμήματος. Καμία άλλη οργανική θέση.

Οι 39 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ νοσηλευτών ΔΕ, ΤΕ , ΠΕ, δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο. Τα ψέματα της Διοίκησης ότι θα προσληφθούν όλοι οι ΤΕ και οι ΠΕ, που εργάζονται, με διαφόρων ειδών συμβάσεις στο νοσοκομείο, δεν άργησαν να φανούν, όμως θα πάρουν απάντηση.

Τα σχέδια τους για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, για νοσοκομεία Α.Ε, που θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα μείνουν στα χαρτιά.

Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο μας και στην αδιάλλακτη στάση Κυβέρνησης – Διοίκησης να υλοποίησει τα αιτήματα μας, εμείς οργανώσαμε το δικό μας αγώνα.

Αποφασίστηκε:

· Να ενταθεί η διεκδίκηση για να μην εφαρμοστεί το νέο καθηκοντολόγιο για ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ. Με τη σημερινή στελέχωση στα τμήματα θα διαλύσει το νοσοκομείο. Είναι ο ορισμός του κατακερματισμού του κλάδου, η αύξηση υποχρεώσεων, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και άρα η εντατικοποίηση της δουλειάς μας.

· Η στήριξη μας στους συναδέλφους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή και η άμεση επαναφορά τους στην εργασία. Υιοθετήθηκε ψήφισμα.

· Η οργάνωση του αγώνα των επικουρικών νοσηλευτών – γιατρών, των ΣΟΧ και των εργαζομένων, όλων των ειδικοτήτων, με διάφορες μορφές συμβάσεων, για να μονιμοποιηθούν. Να μην περάσουν τα σχέδια για εργολάβους και απολύσεις.

· Η συμμετοχή στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για σύσκεψη φορέων, σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, εργαζομένων, ώστε να αντιπαλέψουμε από κοινού το πρόβλημα της ακρίβειας και να οργανώσουμε την απάντηση μας και με άλλους εργαζόμενους.

Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη και ώρα 7 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου

· Οργανώνουμε μεγάλη σύσκεψη, ανοιχτή σε όλους τους πολίτες, με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, την Παρασκευή 30/9 στο θέατρο ”Ορέστη Μακρή” με θέμα :

“Νοσοκομείο Χαλκίδας – 2 χρόνια λειτουργίας. Η χρόνια και εγκληματική υποβάθμιση του πρέπει να πάρει απάντηση από το λαό της Εύβοιας”

Η δράση όλων των εργαζομένων φέρνει αποτελέσματα!

Ο δικός μας αγώνας τους καθυστερεί και όταν μαζικοποιείται έχει κατακτήσεις!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ