Εύβοια – Εμβόλιο Novavax: : Ξεκινούν στις 9/3 οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Χαλκίδας και Καρύστου
ΥΓΕΙΑ

Εύβοια – Εμβόλιο Novavax: : Ξεκινούν στις 9/3 οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Χαλκίδας και Καρύστου

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται μόνο κάθε Τετάρτη από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ.

Στην Ελλάδα αναμένεται την Τετάρτη το νέο πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax, ενώ σήμερα Τρίτη (1.3.2022) ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό εμβολιασμού για όσους πολίτες δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο και επιθυμούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο Novavax κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr από την Τετάρτη 9 Μαρτίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Χαλκίδας και Καρύστου του νέου εμβολίου novavax.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται μόνο κάθε Τετάρτη από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται πως το Novavax είναι το πρωτεϊνικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού στο οποίο οι επιστήμονες και οι υγειονομικές αρχές έχουν “επενδύσει” για την αύξηση των εμβολιαστικών ποσοστών, ενόψει της σταδιακής επιστροφής μας στην κανονικότητα.

Οι πρώτες 168.000 δόσεις από το νέο πρωτεϊνικό εμβόλιο Nuvaxovid της εταιρείας Novavax αναμένονται στην Ελλάδα την ερχόμενη Τετάρτη (2/3) σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της παρασκευάστριας εταιρείας. Συνολικά θα παραλάβουμε 474.000 δόσεις, οι οποίες θα παραδοθούν σταδιακά έως το τέλος Μαρτίου.

Οι υγειονομικές αρχές ελπίζουν τώρα να πειστεί να διαβεί το κατώφλι των εμβολιαστικών κέντρων ένα μεγάλο ποσοστό πληθυσμού που έχει μείνει ανεμβολίαστο, καθώς δεν εμπιστεύεται την νέα τεχνολογία των mRNA εμβολίων.

Με το εμβόλιο αυτό, αλλά και το νέο πρωτεϊνικό εμβόλιο των εταιρειών Sanofi / GSK που αναμένεται στη χώρα μας εντός του ερχόμενου Απριλίου, δεν αποκλείεται να αυξήσουμε τα εμβολιαστικά ποσοστά, κυρίως στους άνω των 65 ετών, την ώρα που όλα δείχνουν πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει σχεδόν παγώσει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr