Εύβοια: Κραυγή αγωνίας από τους ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Κραυγή αγωνίας από τους ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία στην Εύβοια αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας, με ερώτησή της στην Περιφερειακή Αρχή, εν όψη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα Τρίτη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε ολόκληρο το νομό Εύβοιας υπάρχουν πάνω από 20 ασθενείς με μεσογειακή αναιμία οι οποίοι χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης και μετάγγισης αίματος κάθε 15 ημέρες περίπου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει ότι υπάρχουν δυσκολίες στις μετακινήσεις των ασθενών, καθώς υπάρχουν συνεχείς ελλείψεις και ανεπάρκειες σε αίμα.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σε ολόκληρο το νομό Εύβοιας υπάρχουν πάνω από 20 ασθενείς με μεσογειακή αναιμία (Β-ΟΜΟΖΥΓΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ), οι οποίοι χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης και μετάγγισης αίματος κάθε 15 ημέρες περίπου. Πολλές φορές μάλιστα οι ασθενείς χρήζουν συχνότερης μετακίνησης, καθώς υπάρχουν συνεχείς ελλείψεις και ανεπάρκειες σε αίμα. Η ιατρική τους παρακολούθηση αυτή τη στιγμή γίνεται μόνο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στο κτήριο Δοξιάδη, μια μονάδα που παρακολουθεί 750 πάσχοντες, όπου 400 ασθενείς υποβάλλονται σε συστηματικές μεταγγίσεις αίματος.

Η ταλαιπωρία που υφίστανται με τις συνεχείς μετακινήσεις, λαμβάνοντας υπόψη το άθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο σε όλο το νομό, ειδικά για τις περισσότερο απομακρυσμένες περιοχές, όπως είναι η Βόρεια και η Νότια Εύβοια, είναι τεράστια. Σε αυτή τη κατάσταση πρέπει να προστεθεί η επικινδυνότητα του οδικού δικτύου, το γεγονός ότι συχνά με έντονα καιρικά φαινόμενα οι δρόμοι κλείνουν για ώρες ή και ημέρες.

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεκάδες ασθενείς, υφίσταται τεράστια ταλαιπωρία για την συχνή και απαραίτητη τους μετακίνηση στην Αθήνα. Με αυτό το τρόπο επιβαρύνεται σημαντικά και η ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση της υγείας τους. Την ίδια στιγμή στο πολυδιαφημισμένο νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, η μονάδα μεσογειακής αναιμίας παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνεται, παραμένει χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό.

Ο κ. Περιφερειάρχης είναι γνώστης του συγκεκριμένου προβλήματος από την επιστολή πάσχουσας της κ. Ηλίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε: – Να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις προσωπικού που απαιτούνται, με μόνιμο και επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία η μονάδα μεσογειακής αναιμίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, – Να γίνει άμεσα η προμήθεια του απαραίτητου μοριακού και εργαστηριακού εξοπλισμού, κλινών για τους μεταγγιζόμενους ασθενείς, καθώς και ότι άλλο απαιτείται για την λειτουργία της μονάδας. Για τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΙΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr