Εύβοια: Με το μισό προσωπικό το Νοσοκομείο Χαλκίδας ενώ οι λοιμώξεις αναπνευστικού «θερίζουν»
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εύβοια: Με το μισό προσωπικό το Νοσοκομείο Χαλκίδας ενώ οι λοιμώξεις αναπνευστικού «θερίζουν»

Yποστελέχωση στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας την ώρα που πανωτά είναι για την Εύβοια τα κρούσματα με αναπνευστικές λοιμώξεις.

Με τη μορφή της αναφοράς κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος το υπόμνημα του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας σχετικά με την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κλινική covid 19 και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών covid 19, καθώς και γενικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Τα Τμήματα αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού με τις προσλήψεις να κρίνονται ως αμεσότατη ανάγκη για την στοιχειώδη και αποτελεσματική λειτουργία τους χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στην προσφορά υπηρεσιών που θέτουν  σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών και χωρίς να επιβαρύνεται ταυτόχρονα η υγεία των εργαζομένων.

H κατάσταση είναι τέτοια που ενδεικτικά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η Κλινική Covid λειτουργεί με το μισό προσωπικό σε σχέση με τον αριθμό που θα απαιτούταν για να λειτουργήσει.

Όλα αυτά την ώρα που πανωτά είναι για την Εύβοια τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα με αναπνευστικές λοιμώξεις.
Οι γιορτινές ημέρες με την αυξημένη κίνηση και τον συνωστισμό που αυτές συνεπάγονται είχαν ως αποτέλεσμα πληθώρα περιστατικών με ασθενείς να νοσούν με ιδιαιτέρως βαρια συμπτώματα είτε με covid είτε με απλά κρυολογήματα και λοιπές αναπνευστικές λοιμώξεις ακόμα και στρεπτόκοκκο.
Η μετάδοση και ο χρόνος επώασης ήταν εξαιρετικά ταχύς με τους ιούς με ταχύτατους ρυθμούς και με εξαιρετικά μεγάλη ευκολία, στις καθημερινές μας συναναστροφές.

Τα εξωτερικά ιατρεία γέμισαν και οι εισαγωγές επειγόντων περιστατικών ήταν όλο και συχνότερες τις τελευταίες ώρες.Γεμάτα ήταν ακόμα και τα ιατρεία ιδιωτών με πολλά μικρά μάλιστα να είναι κατά βάση οι ασθενείς που ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr