Εύβοια: Σαράντα ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο Γ. Ν. Χαλκίδας – Τίθενται σε αναστολή από σήμερα
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εύβοια: Σαράντα ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο Γ. Ν. Χαλκίδας – Τίθενται σε αναστολή από σήμερα

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές σε κάθε τόνο ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα

Περίπου 40 άτομα από το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Χαλκίδας αναμένεται να πάρουν σήμερα στα χέρια τους τη διοικητική πράξη αναστολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr οι τρεις (3) είναι γιατροί, οι εικοσιπέντε (25) νοσηλευτές και οι υπόλοιποι λοιπό προσωπικό.

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές σε κάθε τόνο ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα.

Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο παράτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στα νοσοκομεία, η υποχρεωτικότητα θα ξεκινήσει κανονικά από 1ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, στον ΣΚΑΪ.

«Δεν θα κάνει πίσω η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, είναι ζήτημα προστασίας των ίδιων των υγειονομικών και της υγείας των νοσηλευομένων», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Οπως προβλέπει ο νόμος, η αναστολή των καθηκόντων αφορά όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση. Παράλληλα, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει καταβληθεί, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας δεν είναι βέβαιο, ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις.

Το υπουργείο Υγείας έχει, ήδη, καταρτίσει σχέδιο προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

Από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr