Εύβοια: Συναγερμός από δεύτερο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου – Που εντοπίστηκε
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εύβοια: Συναγερμός από δεύτερο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου – Που εντοπίστηκε

ΕΟΔΥ: Συνεχίζονται οι μολύνσεις και οι νοσηλείες από τον Ιό του Δυτικού Νείλου
Συνεχίζονται οι μολύνσεις και οι νοσηλείες από τον Ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει 282 συνολικά κρούσματα μέχρι σήμερα. Οι θάνατοι -σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση παρέμειναν στους 26, ενώ 14 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 8 σε Μονάδες ΅Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 18/10/2022 (ώρα 11.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά διακόσια ογδόντα δύο (282) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν ογδόντα τρία (183) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ενενήντα εννέα (99) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ .

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (18/10/2022, ώρα 11.00), διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν τέσσερα (4) νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί είκοσι έξι (26) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 61 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη).

Τρεις επιπλέον θάνατοι ασθενών με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκαν σε άλλα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας (δεν συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό θανόντων).

Πίνακας: Τρέχουσα κατάσταση εγχώριων περιστατικών με λοίμωξη από ιό Δυτικού Νείλου, 2022, έως 18/10/2022 (ώρα 11.00 πμ)

Η γεωγραφική κατανομή των δηλωθέντων κρουσμάτων με εργαστηριακά διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του ΔΝ, ανά εκτιμώμενο Δήμο έκθεσης.

Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων

Μιλώντας στο evima.gr ο Ανδρέας Τσουλιάς, εντεταλμένος σύμβουλος διαχείρισης Covid της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Όσον αφορά τα κρούσματα του δυτικού Νείλου που βρέθηκαν γενικά στην Στερεά Ελλάδα, ήταν ένα στο Δήμο Λοκρών και ένα στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων. Η κατάσταση δεν εμπνέει καμία ανησυχία, απλώς είμαστε σε επαγρύπνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε πως «Η νόσος μεταδίδεται αποκλειστικά με τα κουνούπια, γι’ αυτό θέλει μεγάλη προσοχή και προστασία με εντομοαπωθητικά. Γενικά πάντα αρχές του φθινοπώρου περιμένουμε έξαρση των κρουσμάτων του δυτικού Νείλου. Η σπάνια επιπλοκή της νόσησης με τον ιό του δυτικού Νείλου, είναι η προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος, η οποία όμως είναι πολυ σπανία».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr