Εύβοια: Τεράστιες οι ελλείψεις σε φάρμακα το τελευταίο δεκαπενθήμερο στα φαρμακεία
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Τεράστιες οι ελλείψεις σε φάρμακα το τελευταίο δεκαπενθήμερο στα φαρμακεία

Από φαρμακείο σε φαρμακείο αναγκάζονται να αναζητούν απλά φάρμακα οι πολίτες της Εύβοιας την ώρα που σε έξαρση βρίσκονται γρίπη και ιώσεις

Σε έξαρση βρίσκεται η γρίπη στην Ελλάδα με ανησυχητική διασπορά και στην Εύβοια κυρίως μεταξύ παιδιών, με την ανησυχία να μεγαλώνει λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε φάρμακα.

Με τα νοσοκομεία της χώρας και τα ιατρεία των παιδιάτρων ασφυκτικά γεμάτα από ασθενείς με γρίπη, ειδικά στο νησί μας, οι γονείς μαθητών του Δημοτικού εκφράζουν το άγχος τους για την κατάσταση μιλώντας στο evima.gr διότι όπως περιγράφουν παρότι το νέο σχολικό έτος “τρέχει” μόλις για τρεις μήνες, σχεδόν απανωτά καλούνται να αντιμετωπίσουν αδιαθεσίες των παιδιών τους που κυριολεκτικά σχεδόν απουσιάζουν εξαιτίας ιώσεων από τα μαθήματα για να επιστρέψουν και να ξαναλείψουν έχοντας αρρωστήσει ξανά.

Η μισή Εύβοια είναι άρρωστη σύμφωνα με τους γιατρούς όμως ο προβληματισμός για το πού θα πάει αυτή η κατάσταση είναι μεγάλος καθώς τα φαρμακεία του νησιού δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν όλους όσοι προσέρχονται για να λάβουν φάρμακα, καθώς πολλά είναι εκείνα που βρίσκονται σε έλλειψη.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου. Τα συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο πυρετός, ο πόνος στο λαιμό και το πρήξιμο των αδένων.

Τέλος, ο κ. Μαζάνης τόνισε πως όλες οι ενδείξεις από τον ΠΟΥ δείχνουν ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα παρουσιαστεί έξαρση των ιώσεων.

Οι πολίτες αναγκάζονται να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο για να πάρουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, λόγω ελλείψεων με φαρμακοποιούς να αναφέρουν πως πράγματι οι ελλείψεις είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη χρονιά

Δυστυχώς σύμφωνα με την ΕΡΤ αφορούν φάρμακα από πολύ απλά, όπως αντιπυρετικά, παιδιατρικά (αντι για παράδειγμα τα σιρόπια αντιβηχικά) αλλά και πιο σοβαρά φάρμακα όπως εισπνεόμενα που δίνονται σε περίπτωση βρογχίτιδας ή και αντιβιώσεις» δήλωσε στην ΕΡΤ φαρμακοποιός

Σύμφωνα με τη φαρμακοποιό ελλείψεις εντοπίζονται και στα αντιιικά φάρμακα, τονίζοντας ότι φέτος το πρόβλημα που είναι πολυπαραγοντικό και χρόνιο, είναι πολύ έντονο.

«Οι ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες» αποκάλυψε η φαρμακοποιός, η οποία όπως ανέφερε κάνει τα εφημερεύοντα φαρμακεία να μην μπορούν να εξυπηρετήσους τους ασθενείς τους αλλά και να διεκπεραιώσουν τις συνταγές των πασχόντων από χρόνια νοσήματα.

Όπως επισήμανε η κ. Πλατάρα στην ΕΡΤ οι αιτίες για τις ελλείψεις είναι πολλές με σημαντικότερες τις χαμηλές τιμές φαρμάκων στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη, τις παράλληλες εξαγωγές και τις ελλείψεις πρώτων υλών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr