ΥΓΕΙΑ

Γιώργος Μαρίνος για κορωνοϊό: Πρέπει όλοι να εφαρμόζουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής

Γιώργος Μαρίνος για κορωνοϊό: Πρέπει όλοι να εφαρμόζουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής
Συμβουλές για τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό έδωσε μέσω του Star Κεντρικής Ελλάδας ο Ευβοιώτης γιατρός και διευθυντής των επειγόντων περιστατικών στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, Γιώργος Μαρίνος. Ο κ. Μαρίνος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, είναι γνωστό ότι όλοι θα πρέπει να εφαρμόζουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής […]

Συμβουλές για τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό έδωσε μέσω του Star Κεντρικής Ελλάδας ο Ευβοιώτης γιατρός και διευθυντής των επειγόντων περιστατικών στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, Γιώργος Μαρίνος.

Ο κ. Μαρίνος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, είναι γνωστό ότι όλοι θα πρέπει να εφαρμόζουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης, σε κάθε δραστηριότητα μας
Tην ανάγκη χρήσης της προστατευτικής μάσκας προσώπου καθώς και τους κανόνες σωστής χρήσης της
Διατηρούμε τα χέρια μας καθαρά,
Πλένουμε επιμελώς τα χέρια μας με νερό και σαπούνι, για τουλάχιστον είκοσι (20) δευτερόλεπτα και ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό.
Εφαρμόζουμε αντισηπτικό χεριών, σε όλες τις επιφάνειες των χεριών μας, επαλείφοντας μέχρι να στεγνώσει εντελώς, με στόχο την αποτελεσματικότητα αλλά και την μη ξήρανση του δέρματος.
Επαναλαμβάνουμε την καθαριότητα των χεριών, πριν και μετά από κάθε δραστηριότητα ή επαφή με αντικείμενα ή επιφάνειες, επίφοβες εστίες μόλυνσης και διασποράς του ιού Covid-19.
Δεν φέρνουμε σε επαφή τα χέρια μας με το πρόσωπο, τα μάτια ή τους βλεννογόνους μας.
Κρατάμε αποστάσεις από κάθε άλλο άτομο, τουλάχιστον 1,5 μέτρου.
Καλύπτουμε το βήχα και το φτέρνισμα μας με τον αγκώνα μας ή με χαρτομάντηλο που αμέσως θα πρέπει να πετάξουμε σε κάδο απορριμμάτων, όχι ανακύκλωσης. και ποτέ με την παλάμη μας,
Μετά από κάθε επαφή με τους βλεννογόνους μας ή με κρίσεις άμεσα ή έμμεσα μέσω χαρτομάντιλου, καθαρίζουμε τα χέρια μας με αντισηπτικό μαντηλάκι ή με αντισηπτικό. Σε καλύτερη περίπτωση, πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr