Καπραβέλος: Χαλαρώσαμε υπερβολικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, έχουμε 600 νεκρούς το μήνα
ΥΓΕΙΑ

Καπραβέλος: Χαλαρώσαμε υπερβολικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, έχουμε 600 νεκρούς το μήνα

O Νίκος Καπραβέλος έκανε λόγο για δύσκολη κατάσταση και μεγάλη διασπορά.

Tην εκτίμηση ότι έχουμε χαλαρώσει υπερβολικά όσον αφορά τα μέτρα προστασίας για τον κορoνοϊό, κάτι που αντανακλάται από το γεγονός ότι έχουμε 600 νεκρούς το μήνα, διατύπωσε ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στο OPEN.

O Νίκος Καπραβέλος, με βάση το παραπάνω έκανε λόγο για δύσκολη κατάσταση και μεγάλη διασπορά.

«Η είδηση ότι 168 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορoνοϊό δεν συγκινεί κανέναν πλέον, ούτε τον πολίτη, ούτε την πολιτεία. Δεν συμμορφώνεται σχεδόν κανένας απέναντι σε ιατρικές οδηγίες, τη στιγμή που έχουμε μεγάλη διασπορά όλων των ιώσεων. Στην εφημερία μας χθες, είχαμε πολλά περιστατικά ευτυχώς με ήπια συμπτωματολογία. Ο αριθμός είναι ανεπίτρεπτα υψηλός. Είναι 600 νεκροί το μήνα. Ειλικρινά είναι ένας δυσβάσταχτος αριθμός. Είπαμε ότι θα έχουμε έξαρση των ιώσεων, όμως οι τραγικές επιπτώσεις είναι από τον κορωνοϊό», είπε.

«Βλέπω ότι η γρίπη μπορεί να ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, κυρίως με ήπια συμπτωματολογία, όμως ο κορoνοϊός δεν αστειεύεται. Και δυστυχώς το λέμε όλοι μας αλλά κανείς δεν ακούει πλέον. Έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών ακόμα και μέτρα προφύλαξης, όπως μάσκες, δεν φοράει σχεδόν κανένας», συνέχισε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου».

Σε ερώτηση για το αν ο μεγάλος αριθμός των θανάτων από κορoνοϊό οφείλεται στις πολλές υποπαραλλαγές, ο κ. Καπραβέλος εξήγησε πως αυτό δεν υφίσταται γιατί οι παραλλαγές είναι πιο ήπιες και αυτό είναι το δυστύχημα.

«Εμείς χαλαρώσαμε υπερβολικά. Εχουμε μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων από ότι έχει η Κίνα αν το συγκρίνουμε πληθυσμιακά».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr