ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: Από σήμερα τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς των 40-44

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε γνωστό πως θα σταλούν άμεσα τα πρώτα sms από την άυλη συνταγογράφηση
Κικίλιας: Από σήμερα τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς των 40-44

Aπό σήμερα θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κικίλιας στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης.

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 2,9 εκατ. συμπολίτες μας «και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατ. εμβολιασμούς». «Από τη Μ. Δευτέρα», όπως είπε ο υπουργός, «σπάμε κάθε μέρα τα ρεκόρ των εμβολιασμών» και «από την Τετάρτη του Πάσχα θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα».

«Επιταχύνουμε και θα φτάσουμε τις 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, είπε ο κ. Κικίλιας, κάνοντας αναφορά στο άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμό των συμπολιτών μας, που ανοίγουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39.

Από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44 με AstraZeneca, ενώ το Μ.Σάββατο ανοίγει για τους 45-49. Τον Μάιο θα εμβολιάζονται όλοι οι άνω των 30 ετών και 106.152 ηλικίας 30-39 ετών έχουν κλείσει από χθες το ραντεβού τους και 9.142 συμπολίτες μας έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, στους οποίους ξεστοκάρουμε εμβόλια, είπε ζητώντας από όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και πατριωτισμό, για να προχωρήσει το εγχείρημα των εμβολιασμών και να επιστρέψει η κοινωνία σε μία καλύτερη καθημερινότητα και κοινωνική ζωή.

«Να έχουμε μία πολύ καλή τουριστική σεζόν, μιας και η χώρα μας είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας», ευχόμενος Καλό Πάσχα σε όλους και ζητώντας από όλους την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ