Κορονοϊός: 169 νέοι θάνατοι από covid-19 – Μείωση στα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: 169 νέοι θάνατοι από covid-19 – Μείωση στα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία της νέας εβδομαδιαίας έκθεσης του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού και των αναπνευστικών λοιμώξεων στη χώρα

Τα νέα στοιχεία για την πορεία των αναπνευστικών λοιμώξεων παρουσίασε ο ΕΟΔΥ, με μείωση στα κρούσματα κορονοϊού και γρίπης για την τελευταία εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ οι λοιμώξεις του αναπνευστικού παρουσίασαν πτωτική πορεία σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αναφοράς κυρίως στις ηλικιακές ομάδες 5-14, 15-64, 65+ έτη.

 

Σχετικά με τον κορονοϊό, είχαμε 169 νέους θανάτους, με διάμεση ηλικία τα 85 έτη , ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 135.

Ο ιός της γρίπης δεν παρουσίασε ιδιαίτερη μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ενώ εντοπίστηκαν δυο σοβαρά κρούσματα, ενώ δεν υπήρξε κανένας νεκρός. Για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό η θετικότητα παρουσίασε μείωση.

 

Την εβδομάδα 23 Ιανουαρίου μέχρι 29 Ιανουαρίου 2023, παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 16 μέχρι 22 Ιανουαρίου 2023, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα σε τρεις από τις δέκα (3/10) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ και πτωτικές τάσεις σε επτά από τις δέκα (7/10) περιοχές του ΕΔΕΛ.

 

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (+68%) και στην Αττική (+31%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Ξάνθη (+24%). Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Ιωάννινα (-68%), στο Βόλο (-48%) και στη Λάρισα (-41%), ενώ οριακή ήταν η πτώση στη Θεσσαλονίκη (-29%), στα Χανιά (-28%), στην Πάτρα (-26%) και στο Ηράκλειο (-22%).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr