ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν και την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού απευθύνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Κορονοϊός: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με τέταρτη δόση για τους άνω των 30 ετών, εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η πλατφόρμα για να κλείσει ραντεβού όποιος θέλει να κάνει την 4η δόση, θα ανοίξει τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου.

‘Όπως είπε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σοφία Πατραμάνη, η Επιτροπή αποφάσισε να συστήσει στους άνω των 30 να εμβολιαστούν με την τέταρτη δόση εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή προχώρησε στην ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό των άνω των 60.

Μιλώντας την Τρίτη στην εκπομπή «Από τις Έξι» για το εάν η άρση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας έγινε νωρίτερα λόγω της έλευσης των τουριστών ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι «είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης που ήραμε τα μέτρα», επισημαίνοντας ότι η άρση των μέτρων έχουν κάνει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και αυτές που δεν έχουν καμία εξάρτηση για τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας ο κορονοϊός λειτουργεί πάντοτε με κύματα: «Παρακολουθούμε την πορεία του κάθε κύματος. Όπου υπήρχε κύμα στους θερινούς μήνες, κατά βάση ήταν πιο ήπιο, αλλά δεν είχε βαριές νοσηλείες», είπε σχετικά.

Μιλώντας για τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, δηλαδή τους θανάτους και τους διασωληνωμένους, ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε ότι «βρισκόμαστε σε διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων εδώ σχεδόν και ένα χρόνο. Επομένως, το ΕΣΥ δεν πιέζεται από τον κορονοϊό και ούτε αναμένει ότι θα έχει τους θερινούς μήνες αύξηση στις νοσηλείες».

Όπως τόνισε, «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος να επανέλθουν μέτρα διότι μας απασχολούν τα κρούσματα σε συνδυασμό με την πίεση στο ΕΣΥ».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ