ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός- Μαγιορκίνης: Σημάδια σταθεροποίησης, μα αύξηση 25% των εισαγωγών σε ΜΕΘ

Για σημάδια σταθεροποίησης και πολύ μικρής υποχώρησης έκανε λόγο κατά την ενημέρωση της Πέμπτης για τον κορονοϊό ο Γκίκιας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας.
Κορονοϊός- Μαγιορκίνης: Σημάδια σταθεροποίησης, μα αύξηση 25% των εισαγωγών σε ΜΕΘ

Για σημάδια σταθεροποίησης και πολύ μικρής υποχώρησης έκανε λόγο ο Γκίκιας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά την ενημέρωση της Πέμπτης για τον κορονοϊό.

Παρόλα αυτά, ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για σημαντική αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας και των εισαγωγών τις τελευταίες ημέρες, με τις εισαγωγές σε ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα να έχουν ειδικότερα αυξηθεί κατά 25%. και πάνω από 150 εισαγωγές ασθενών τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, υπογράμμισε τη σημαντική μείωση των θανάτων, της τάξης του 28% και μίλησε για ενδείξεις σταθεροποίησης στις νέες διαγνώσεις.

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαγιορκίνης, ο ρυθμός των νέων διαγνώσεων παγκοσμίως έδειξε δείγματα σταθεροποίησης, με μικρή αύξηση μόλις 3% την τελευταία εβδομάδα, ενώ αναφέρθηκε σε βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων σε Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία και Δανία.

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο, επισημαίνοντας πως υπάρχει τάση μείωσης, παρά τις προβλέψεις για το αντίθετο. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε ως πιθανό αίτιο στην επέκταση του εμβολιασμού στις πιο νεαρές ηλικίες.

Πηγή – newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ