Κορωνοϊός- Σαρηγιάννης: 400.000- 500.000 ενεργά κρούσματα- Αυξάνονται διασωληνώσεις και θάνατοι
ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός- Σαρηγιάννης: 400.000- 500.000 ενεργά κρούσματα- Αυξάνονται διασωληνώσεις και θάνατοι

Τα κρούσματα κορωνοϊού είναι διπλάσια από αυτά που καταγράφονται, γιατί και ο αριθμός των τεστ είναι σχετικά χαμηλός. Τα ενεργά κρούσματα είναι στα 400.000-500.000.

Tα ενεργά κρούσματα κορωνοιού αυτή τη στιγμή κυμαίνονται μεταξύ 400.000 με 500.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κος Σαρηγιάννης ανέφερε πως παρουσιάζεται αύξηση σε θανάτους και διασωληνωμένους, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ιό, ο οποίος είναι εδώ. Δεν έχει αλλάξει τόσο δραματικά και ακόμα μας ταλαιπωρεί. Στέλνει ανθρώπους και στο νοσοκομείο και στις ΜΕΘ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα σημείωσε ότι η παραλλαγή Όμικρον 5 «χτυπά» το κατώτερο αναπνευστικό, ωστόσο μπορεί να δώσει και σοβαρότερη νόσηση αν κάποιος έχει υποκείμενα νοσήματα.

“Τα κρούσματα είναι διπλάσια από αυτά που καταγράφονται, γιατί και ο αριθμός των τεστ είναι σχετικά χαμηλός. Τα ενεργά κρούσματα είναι στα 400.000-500.000. Το θέμα είναι ότι οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι, ακόμα και οι διασωληνώσεις έχουν ήδη δώσει μια αύξηση, η οποία περιμένουμε να συνεχιστεί λίγο ακόμα. Αντίστοιχα, θα υπάρχει πτώση στα κρούσματα”, είπε συγκεκριμένα.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr