Κορονοϊός: Τέλος το rapid test για εργαζομένους – Τι αναφέρει το ΦΕΚ
ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Τέλος το rapid test για εργαζομένους – Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για την κατάργηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού στο οποίο περιλαμβάνεται η κατάργηση των rapid test για ανεμβολίαστους εργαζομένους

Εκδόθηκε το ΦΕΚ το οποίο ανακοινώνει το τέλος των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου του rapid test από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Υποχρεωτικός ωστόσο συνεχίζει να παραμένει ο έλεγχος ωστόσο σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας.

Πιο αναλυτικά στο ΦΕΚ με ημερομηνία 18 Μαρτίου, γνωστοποιείται στο άρθρο 63:

«Η ισχύς του άρθρου 205 του ν. 4820/2021 (Α’ 130), περί της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 30ή.6.2023, μόνο για τους εργαζόμενους σε υγειονομικές δομές δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.»

Η λήξη της είχε ανακοινωθεί μόλις λίγες μέρες, σε άλλο ΦΕΚ, στο οποίο αναφερόταν ότι παραμένει υποχρεωτικό μέχρι τις 27 Μαρτίου 2023. Αυτή είναι και η επίσημη ημερομηνία που τελειώνει και το τελευταίο μέτρο της πανδημίας που παρέμενε στην καθημερινότητα.

Η επίσημη ημερομηνία από την οποία θα σταματήσουν να ισχύουν όλα τα μέτρα είναι η Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, ωστόσο να σημειωθεί ότι σε περίπτωση νόσησης, η ηλεκτρονική καταγραφή του θετικού τεστ παραμένει υποχρεωτική.
«Η ισχύς του άρθρου τριακοστού πρώτου του ν. 4737/2020 (Α’ 204), περί των όρων χρήσης δοκιμασιών ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) και της υποχρέωσης ηλεκτρονικής καταγραφής στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 30ή.6.2023.»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr