Ματίνα Παγώνη: Φοβάμαι για μετά τον Δεκέμβρη – Οι ανεμβολίαστοι δεν γλιτώνουν τις ΜΕΘ
ΥΓΕΙΑ

Ματίνα Παγώνη: Φοβάμαι για μετά τον Δεκέμβρη – Οι ανεμβολίαστοι δεν γλιτώνουν τις ΜΕΘ

Για τις παρελάσεις σχολίασε ότι όταν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σημαίνει και αύξηση κρουσμάτων

Ανησυχία και φόβους ότι μετά το Δεκέμβριο η κατάσταση θα δυσκολέψει κατά πολύ όσον αφορά την επέλαση του κορωνοϊού, καθώς οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί ενώ θα ξεσπάσουν και άλλες ιώσεις όπως η γρίπη, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη αναφέροντας ταυτόχρονα τους κινδύνους για τους ανεμβολίαστους.

Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί αν πάμε και στο Δεκέμβρη και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι τις μονάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγουν. Γρίπη και COVID είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους… Tα χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, τα τακτικά πίσω, θα έχουμε όλο τον χειμώνα και διάφορες ιώσεις και θα κυκλοφορούμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορούμε με προσοχή, προειδοποίησε η κ. Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συνεχίζοντας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν τόσο για τον κορωνοϊό όσο και για τη γρίπη.

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε επίσης στα θύματα από την πανδημία αλλά και στον μειωμένο ρυθμό εμβολιασμών. «Συνεχίζουμε να έχουμε διψήφιο αριθμό θανάτων (καθημερινά)», είπε και τόνισε: Aν είχαμε κάνει το 80% (εμβολιασμούς), και την τρίτη δόση, ξέρετε πώς θα ήμασταν; Όπως η Δανία και οι άλλες χώρες».

Όπως επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τα κέντρα εμβολιασμού έχουν ερημώσει. «Με το άνοιγμα αισθανόμαστε μια ελευθερία και ξεχάστηκε ο εμβολιασμός δεν φοράμε μάσκες» σημείωσε.

Για τις παρελάσεις σχολίασε ότι όταν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σημαίνει και αύξηση κρουσμάτων, και στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο. Έτσι πρότεινε στις κόκκινες περιοχές οι να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις και όχι οι μαθητικές. «Θα υπάρχει κάθε 2 μέτρα χωροφύλακας που θα λέει “εσύ εμβολιασμένος εσύ ανεμβολίαστος”» τόνισε με έμφαση η κ. Παγώνη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr