Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Παράθυρο» για αλλαγές σχετικά με τη λήξη του
ΥΓΕΙΑ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Παράθυρο» για αλλαγές σχετικά με τη λήξη του

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στο πιστοποιητικό εμβολιασμού στη σκιά των αποφάσεων που πήρε η Γαλλία

«Ζωντανή» παραμένει και στην Ελλάδα η συζήτηση για το αν και κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους αλλαγής ως προς τη χρονική διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να αφήνει ανοιχτό το «παράθυρο».

«Αυτή η συζήτηση έχει ανοίξει σε δύο σκέλη επιστημονικό και διοικητικό. Η Γαλλία προχώρησε στους άνω των 65 με μια λήξη γίνεται συζήτηση σε επίπεδο υπουργών. Αν δεν υπάρξει κοινή απόφαση τις επόμενες ημέρες μπορεί και η χώρα μας να προχωρήσει σε διαφορετική κατεύθυνση θα το δούμε αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν σε διάγγελμά του την Τρίτη είχε ανακοινώσει ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα γίνει υποχρεωτική τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών ώστε να μπορούν να διατηρήσουν το υγειονομικό τους πάσο, όπως είπε. «Για τους άνω των 65 ετών, από τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να δικαιολογήσετε με μια αναμνηστική δόση του εμβολίου την παράταση ισχύος του υγειονομικού σας πάσου», είπε ο κ. Μακρόν στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, καθώς οι μολύνσεις αυξήθηκαν εκ νέου στη Γαλλία.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να υπάρξει και τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και απάντησε ότι «λογικά όχι. Τα μέχρι στιγμής επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι με την Τρίτη δόση αποκτά μόνιμο βαθμό ανοσίας».

Ο ίδιος τόνισε ότι «το σημαντικότερο είναι να κάνουν τρίτη δόση τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας» προαναγγέλλοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το πότε θα ισχύσει η δυνατότητα ανοίγματος της πλατφόρμας των ραντεβού για τρίτη δόση στους 5,5 μήνες μετά την δεύτερη δόση ώστε να μπορεί να γίνεται ο εμβολιασμός στους 6 μήνες

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr