Πλεύρης: Εξετάζεται διαγραφή προστίμων στους άνω των 60 που εμβολιάστηκαν
ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης: Εξετάζεται διαγραφή προστίμων στους άνω των 60 που εμβολιάστηκαν

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στην επιτυχία του προγράμματος "Προσωπικός Ιατρός" που έχει ήδη εγγεγραμμένους 3200 γιατρούς και όταν φτάσει στο 100% θα είναι αναγακαίοι περίπου 1600 γιατρούς ακόμη

Τη διαγραφή των προστίμων στους πολίτες άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν εξετάζει το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τον υπουργό, Θάνο Πλεύρη.

Mιλώντας στον ant1, ο κος Πλεύρης, αναφορικά με τα νέα εμβόλια, τόνισε πως “Οι οδηγίες αυτές είναι επιστημονικές που δεν βασίζεται σε κάποια επιτροπή εμβολιασμού. Οι άνω των 60 και ευάλωτες ηλικιακές ομάδες έχουν σύσταση για να κάνουν το νέο εμβόλιο ενώ η ηλικιακή ομάδα 30-60, έχει τη δυνατότητα να κάνει το νέο εμβόλιο, σε συννενόηση με τον γιατρό. Η δόση με το νέο εμβόλιο μπορεί να γίνει στο τρίμηνο από την προηγούμενη δόση,”

Σχετικά με την επικαιροποίηση, ο υπουργός είπε ότι “Όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη βαριά νόσηση, Τα επικαιροποιημένα, παρέχουν κάλυψη όχι μόνο από τη βαριά νόσηση, αλλά προστατεύουν ως ένα κομμάτι και προς τη μόλυνση.”

Ακόμη αναφέρθηκε και στους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή και είπε πως: “Θα επιθυμούσα τα άτομα που δεν εμβολιάζονται γιατί δεν πιστεύουν στην επιστήμη, να μην παρέμεναν στο Εθνικό σύστημα Υγείας, όμως η γραμμή που ακολουθούμε είναι να επαναξιολογούμε σύμφωνα με την πορεία της πανδημίας.”

Σχετικά με την μετάλλαξη “Κένταυρος” είναι μια παραλλαγή της Όμικρον και είπε χαρακτηριστικά πως όσο είμαστε στην παραλλαγή Όμικρον δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στην επιτυχία του προγράμματος “Προσωπικός Ιατρός” που έχει ήδη εγγεγραμμένους 3200 γιατρούς και όταν φτάσει στο 100% θα είναι αναγακαίοι περίπου 1600 γιατρούς ακόμη

Ο Υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 3,130.000 εγγραφές στον προσωπικό γιατρό, με το πρόβλημα των περιορισμένων επιλογών να υπάρχει στη Αττική και σε άλλες στοχευμένες περιοχές. “Στην Αττική μπορεί να εγγραφει το 50% του γιατρού, άρα χρειάζονται περισσότεροι εγγεγραμμένοι ιατροί.” ανέφερε ακόμη.

Ο Θάνος Πλεύρης διευκρίνισε ότι “για τη συνταγογράφηση και για να μην υπάρξει επιβάρυνση στη συμμετοχή, αρκεί να έχει εγγραφεί κάποιος σε προσωπικό γιατρό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μόνο ο συγκεκριμένος γιατρός θα μπορεί να συνταγογραφεί.”

Όπως συνόψισε, “προσαρμοζόμαστε καθώς, υπάρχει ελευθερία κινήσεων στον πολίτη. Η πολιτεία εξασφαλίζει δωρεάν γιατρό σε όλους. Η μόνη υποχρέωση είναι η εγγραφή. Όπως κινείται ο θεσμός σε 40 ημέρες, δε θα χρειαστεί να επιβληθεί κάποια κύρωση.”

ΠΗΓΗ: ANT1

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr