Πλεύρης για ανεμβολίαστους covid: Όσοι έχουν πληρώσει το πρόστιμο θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω
ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης για ανεμβολίαστους covid: Όσοι έχουν πληρώσει το πρόστιμο θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω

Τι είπε για όσους προχωρήσουν σε εμβολιασμό μέχρι τέλος Δεκεμβρίου σχετικά με το πρόστιμο

Στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους πολίτες άνω των 60 ετών οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού αλλά και για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «Σε όποιον κάνει το εμβόλιο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, δεν θα επιβληθεί το πρόστιμο, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί μετά την επιβολή του προστίμου και έχουν πληρώσει το πρόστιμο, θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω».

Για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ και για το εάν θα καταλάβουν τις θέσεις που είχαν πριν τεθούν εκτός εργασίας λόγω αναστολής, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι «σήμερα είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση για το πρωτόκολλο με το οποίο θα γυρίσουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου».

Σχετικά με το μέλλον όσων προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές λόγω της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και κοιτάζουμε πώς μπορούμε να βρούμε μια λύση για να παραμείνουν στο ΕΣΥ. Ο λόγος για τον οποίο μπήκαν ήταν για να αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους, όμως κοιτάζουμε με θετικό τρόπο πώς μπορεί να συνεχίσουν να είναι στο ΕΣΥ».

Σε ότι αφορά τις ιώσεις και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων ο υπουργός ανέφερε πως, είναι η περίοδος που «κάνουν πάρτι οι ιώσεις, είμαστε σε έξαρση. Δεν εξετάζουμε την λήψη άλλων μέτρων, αλλά ενισχύουμε συνεχώς το σύστημα».

Για την χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο Υπ. Υγείας είπε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την ΗΔΙΚΑ για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr